Publicitat
Publicitat

La méteo en 1 minut: un altre episodi de calor extrema per Sant Joan

Aquest dilluns serà segurament el dia amb temperatures més suportables de la setmana. Demà i dimecres hi haurà alguns xàfecs de tarda

L'augment de la humitat ha provocat que aquesta nit s'hagi format boira i núvols baixos sobre el mar, alguns dels quals arriben a la costa. Tant a la Costa Brava com al voltant del delta de l'Ebre el dia ha començat amb aquests núvols, que s'aniran esqueixant amb el pas de les hores. Avui el sol predominarà, i a la tarda hi haurà nuvolades al Pirineu que gairebé enlloc arribaran a deixar ruixats.

Avui no serà un dia fresc ni de temperatura agradable, però els termòmetres marcaran un o dos graus menys que ahir en general, màximes d'entre 27 i 35 graus a la majoria dels casos. Calor de ple estiu, però no tan intensa com en dies anteriors.

La mala notícia és que l'ambient d'avui serà molt probablement el més suportable de la setmana. Els mapes del temps deixen força clar que la calor forta tornarà els pròxims dies, especialment entre la vigília i el dia de Sant Joan. A partir de dimecres el termòmetre ja marcarà 2 o 3 graus més que avui, i arribarem al cap de setmana amb màximes de 3 a 5 graus més altes que les d'aquest dilluns. Altre cop el termòmetre fregarà els 40 graus a l'interior i superarà amb facilitat els 30 a la costa. Altre cop calor extrema.

No serà una setmana de grans canvis en el temps, però demà i dimecres sí que apareixeran algunes tempestes de tarda al Pirineu, i ruixats més esporàdics podrien arribar a fer-se presents en punts del Prelitoral. En general de cara a la la revetlla de Sant Joan no s'entreveuen complicacions en el temps més enllà de la calor forta, només al Pirineu es podrien anar repetint algunes tempestes de tarda dijous i divendres.

No hi ha esperança?

Està clar que els mapes del temps pinten un panorama de calor encara més forta a mitjà termini, però a més llarg termini les coses podrien canviar. A partir de 8 o 9 dies vista el pronòstic cal llegir-lo amb molta prudència, però ara mateix és més probable que el final de juny sigui bastant més fresc que els últims dies, que no pas que continuem amb una calor de ple estiu o extrema. Caldrà seguir-ho.

Ens han dit adeu

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT