La méteo en 1 minut: nuvolades però pocs ruixats

El cap de setmana l'ambient serà similar, però durant la setmana de Sant Joan farà més calor

Avui hem tingut una nit fresca, especialment a les comarques interiors de Girona, on no hi havia temperatures mínimes tan baixes des de finals del mes de maig. Avui el dia ha començat amb 7 ºC a Ripoll, amb 8 ºC a Olot i amb 10 ºC a Girona, valors baixos per ser mitjans de juny. Ahir, en canvi, el vent va disparar la temperatura fins als 31 ºC al Prat de Llobregat i a Tarragona, i fins als 29 ºC al centre de Barcelona. Aquest migdia no farà tanta calor en aquests punts de la costa central i de la Costa Daurada, però en canvi la temperatura pujarà al Pirineu.

El camí cap a Sant Joan s'entreveu amb una pujada lenta però segura de la temperatura. El cap de setmana els canvis en el termòmetre seran poc notoris, però a mesura que avanci la setmana que ve a poc a poc la calor anirà a més. Al voltant de dimecres ja s'entreveuen temperatures entre 2 i 4 graus més altes que avui, i els mapes del temps a llarg termini fan pensar que difícilment hi haurà cap canvi important de cara al cap de setmana de Sant Joan.

A mesura que ha anat avançant la setmana els models meteorològics també han anat desdibuixant les opcions de pluja de cara al cap de setmana. Avui el sol predominarà i a la tarda hi haurà nuvolades en punts de muntanya, però gairebé no plourà enlloc. Demà el pas d'un front farà que a la tarda el cel quedi més enterbolit, però només descarregaran xàfecs puntuals en alguns punts del Prepirineu i en comarques com el Ripollès, la Cerdanya i la Garrotxa. Pluges poc abundants.

El cap de setmana el sol predominarà i a les tardes creixeran nuvolades tant al Pirineu com en punts de la Catalunya Central, però els ruixats que apareguin s'entreveuen bastant puntuals i poc abundants en general. Sectors del Ripollès, el Berguedà, la Garrotxa i el nord d'Osona seran els que més fàcilment veuran ploure a les tardes, però res fa pensar en grans tempestes. L'inici de la setmana que ve sembla encara més tranquil, amb molt de sol i escasses nuvolades de tarda. A mesura que avanci la setmana aniran reapareixent les tempestes de tarda a Pirineu.

Més continguts de