La méteo: tempestes a l'oest i calor més moderada

La temperatura baixarà notablement en moltes comarques però el canvi es notarà poc a la costa

Tarda de molta calor encara en algunes comarques de la costa i del prelitoral. La temperatura màxima més alta del dia no s'ha produït a Ponent o a les Terres de l'Ebre com sol ser habitual, sinó que han estat els 37,4 graus de Sant Sadurní d'Anoia, una de les temperatures més altes de l'any al Penedès. D'entre les màximes d'avui també destaquen els 36 graus de Girona o els 35 de Vilafranca del Penedès. Els núvols són abundants a la meitat sud de Catalunya on fins i tot s'hi escapen algunes gotellades, però aquesta tarda les úniques tempestes destacables afectaran l'extrem nord del Pirineu.

Demà la inestabilitat anirà a més, sobretot en comarques de l'extrem oest de Catalunya. Aquest dimecres caldrà parar atenció a possibles tempestes fortes al Pirineu occidental i a algunes tronades intenses que puguin acabar arribant de manera més puntual a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Els ruixats es formaran a partir del migdia i podrien ser especialment destacables a última hora. Els núvols també seran abundants a estones a l'est: a les comarques de Girona, al Maresme i a l'àrea metropolitana de Barcelona el matí serà molt enterbolit i es podria escapar alguna tímida gotellada. Dijous farà més sol i les tempestes de tarda seran més puntuals: afectaran sobretot el Pirineu però no seran descartables en comarques interiors de Girona i a la Catalunya Central.

No cal esperar cap gran refrescada els dies vinents. La calor anirà afluixant, però on més es notarà aquesta reculada del termòmetre serà al Pirineu, al Prepirineu i a Ponent; a prop de mar, la sensació tèrmica variarà ben poc durant la setmana i, per tant, caldrà seguir esperant nits de molt mal dormir i una sensació tèrmica d'entre 35 i 37 graus al migdia. Ahir els models de previsió auguraven una refrescada més notòria de cara al cap de setmana que avui ja no és ni de bon tros tan clara.

Divendres i el cap de setmana s'entreveu que seran dies amb molt de sol i escasses tempestes de tarda al Pirineu. El vent humit pot afavorir que es formin alguns núvols baixos a la costa al vespre i als matins. Avui el garbí ja no bufarà amb ganes com ahir, però a la tarda el vent de sud pot ser destacable al nord de la Costa Brava. Els dies vinents farà poc vent i la situació marítima serà tranquil·la. La humitat a la costa serà molt marcada.