La méteo en 1 minut: nou canvi de temps de cara a dimecres

La calor més moderada durarà ben bé fins divendres que ve

Aquesta nit ha sigut molt agradable al Pirineu i a Ponent, però en canvi a la costa s'ha notat poc l'entrada d'aire més fresc. Mentre que en moltes comarques de l'oest el dia ha començat amb 3 o 4 graus menys que ahir, al centre de Barcelona no s'han abaixat dels 23,5 ºC en tota la nit, i a Palamós la mínima s'ha quedat en 24 ºC. En moltes comarques interiors aquest migdia farà més calor que ahir.

En part la temperatura s'ha mantingut alta a l'est a causa dels núvols. Fins al migdia el cel serà mig ennuvolat en moltes comarques de Girona i de Barcelona, especialment a prop de mar. No és descartable fins i tot alguna gotellada al voltant de Barcelona, al Maresme o al Vallès. Xàfecs curts però intensos. A la tarda les clarianes guanyaran protagonisme al litoral, però en canvi creixeran nuvolades en comarques com el Ripollès i la Garrotxa, on tampoc és descartable que hi descarreguin xàfecs puntuals.

Demà farà sol en general i a la tarda no hi haurà risc de ruixats al Pirineu. Sí que es podrien formar alguns xàfecs puntuals als Ports, ruixats que a última hora podrien arribar fins i tot a les Terres de l'Ebre. Aquesta pròxima nit tornarà a ser molt fresca a la majoria de comarques, i a prop de mar la temperatura baixarà més que aquesta passada matinada.

Dimecres hi haurà un altre canvi de temps, però a diferència d'ahir diumenge el més probable és que en aquest cas els ruixats siguin més puntuals. Descarregaran xàfecs sobtats en punts del Pirineu i Prepirineu, i de forma més aïllada també a la Catalunya Central o a Ponent, però no s'acumularan quantitats com les d'ahir. A la costa és poc probable que hi arribi a ploure, però sí que el dia serà variable i mig ennuvolat en molts casos.

La segona part de la setmana estarà marcada per la revifada progressiva de la calor intensa. Fins al cap de setmana gairebé no se superaran els 35 ºC enlloc, un fet que il·lustra que la calor d'aquesta setmana serà més suportable, però dissabte i diumenge la temperatura es tornarà a disparar per sobre d'aquest llindar a l'interior, i la sensació tèrmica també pujarà per sobre dels 35 ºC a la costa.

Dijous el sol tornarà a predominar, però a la tarda encara descarregaran ruixats i tempestes al Pirineu, un fet que es pot repetir divendres. En general, però, arribarem al cap de setmana amb un temps força estable i tranquil, amb el sol com a protagonista.

Avui la tramuntana i el mestral bufaran amb cops moderats al nord de la Costa Brava i a les Terres de l'Ebre, i farà que algunes platges tinguin bandera groga. Fins al migdia hi haurà àrees de forta maror al nord de la Costa Brava, amb onades que poden superar el metre d'altura. En general, però, la setmana tindrà pocs dies de vent i una mar força tranquil·la.