Cap de setmana sense acabar de fer net del tot

Aquesta tarda es repetiran els ruixats al Pirineu de Lleida i demà els núvols guanyaran protagonisme

Escolta aquí la previsió del temps

Tot i que els núvols aniran fent la guitza a estones en molts trams de la Costa Daurada, en conjunt el matí de dissabte el passarem amb un bon sol arreu del país. A la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya que cap al Pirineu i Prepirineu de Lleida deixaran escapar alguns xàfecs dispersos i de curta durada. Puntualment podran descarregar amb intensitat i anar acompanyats de tempesta però difícilment es repetiran les pedregades i els aiguats sobtats dels últims dies.

Demà serà una jornada variable i una mica més insegura, amb més núvols que avui i amb ruixats que es podran escapar de l'àmbit pirinenc. Al matí potser cauran algunes gotes cap al Maresme, el Barcelonès o el Baix Llobregat i a la tarda els ruixats que es formaran al Pirineu oriental es podran acabar desplaçant a les comarques interiors de Girona o a punts de la Catalunya central. En tot cas, seran sempre fenòmens febles i de poca estona i no han d'impedir realitzar qualsevol activitat programada a l'aire lliure.

Per la seva banda, el vent es deixarà sentir amb cops moderats durant les pròximes 24 hores. Aquesta tarda el garbí afectarà bàsicament la Costa Brava i durant la matinada de demà i fins diumenge a mig matí la tramuntana i el mestral bufaran amb cops de fins a 50 km/h a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre.

Tot plegat amb temperatures que es mantindran més o menys estables, amb matinades xafogoses a la façana litoral i amb migdies de calor suportable, amb màximes que sovint es mouran entre els 28 i els 32 graus. Aquesta dinàmica es mantindrà fins a mitjans de la setmana vinent, però ara mateix tot fa pensar que de cara a dijous i divendres patirem un nou repunt tèrmic que enfilarà els termòmetres per sobre els 35 graus a totes les comarques interiors.