La méteo en 1 minut: la pròxima nit serà més fresca però la setmana acabarà amb calor intensa

Aquesta tarda hi haurà alguns xàfecs sobtats i dijous s'escaparan gotellades de fang

Tarda amb xàfecs puntuals que han deixat poca aigua en general. Destaquen els 2 l/m2 de Banyoles, o també 1 l/m2 que s'ha acumulat a Sant Pere Pescador, a Sant Pere de Vilamajor i a Sant Fost de Campsentelles, a la Conreria.

Demà hi haurà moltes més clarianes que avui, però dijous el temps tornarà a ser insegur, i en aquest cas cauran gotellades en més comarques. És bastant probable que dijous les pluges escasses que apareguin vagin acompanyades de fang. Divendres i el cap de setmana el sol predominarà, probablement amb alguns xàfecs i tempestes de tarda al Pirineu.

Demà serà un dia de temperatures agradables, però a mesura que avanci la setmana progressivament la calor intensa anirà tornant. El cap de setmana és probable que la temperatura torni a superar els 35 graus a l'interior i que la sensació de xafogor s'enfili també per sobre d'aquest llindar a la costa.

Ahir parlàvem d'un possible canvi brusc a la baixa de la temperatura entre dimarts i dimecres que ve, però avui els mapes del temps han rebaixat les possibilitats d'aquest escenari. El pronòstic de cara a la setmana que ve està carregat d'incertesa i caldrà esperar uns dies més per aclarir-lo.

Avui bufarà vent de tramuntana al nord de l'Empordà, i una mica de mestral també a les Terres de l'Ebre. Uns cops de vent que en general no passaran dels 50 km/h. El canvi de temps provocarà un mar una mica més alterat, amb àrees de maror o fins i tot forta maror al nord de la Costa Brava.