La méteo en 1 minut: fred d'hivern abans no acabi la setmana

Al voltant de dimecres la temperatura encara tornarà a repuntar

Encetem setmana amb una entrada de vent de gregal, un vent que es notarà sobretot al sud de la Costa Brava i en àmbits com el Maresme, però que farà baixar la temperatura en general. En molts casos serà una baixada discreta, d'1 o 2 graus, però en algunes comarques de Girona avui les màximes seran fins a 4 o 5 graus més baixes que ahir. El vent bufarà sobretot durant el matí.

El dia ha començat amb extenses boires i núvols baixos a la Catalunya Central i en algunes comarques de Ponent, però amb el pas de les hores el sol s'anirà imposant en aquest sector. Avui també hi haurà intervals de núvols en algunes comarques de Girona i de Barcelona, núvols no gaire compactes.

En general la setmana lectiva serà molt tranquil·la, amb predomini del sol i només alguns bancs de boira matinals. El temps probablement tornarà a canviar a partir de divendres. Els mapes del temps dibuixen un nou canvi de cara al cap de setmana, un gir que podria fer tornar els ruixats i fer aparèixer la neu de manera extensa per primera vegada. El cap de setmana que ve la cota de neu podria baixar dels 1.500 metres, i no és descartable que pugui fins i tot arribar a baixar dels 1.000. Caldrà seguir-ho.

Una entrada d'aire fred ens portarà molt probablement les temperatures més baixes de la tardor fins ara, i és possible que ens avanci temperatures d'hivern per primer cop en aquesta tardor. Tot això passaria durant el cap de setmana i l'inici de la setmana que ve; per tant, abans de la castanyada.

A curt termini, però, els dies vinents la temperatura encara repuntarà, sobretot dimecres, que tornarà a ser un dia càlid per a l'època i amb algunes màximes de més de 25 ºC. Fins divendres l'ambient continuarà sent similar al dels últims dies, només amb fred a primera hora.