La méteo en 1 minut: canvi de temps a partir de divendres

Aquest dimecres l'ambient serà més fresc en moltes comarques de Girona i de Barcelona

Un altre matí molt fresc. A primera hora la temperatura ha baixat fins a 1 ºC a Puigcerdà, 2 ºC a Viella, 4 ºC a Girona i a Olot i 6 ºC a Lleida. Al migdia l'ambient no canviarà gaire respecte ahir: en general la temperatura màxima s'enfilarà per sobre dels 20 ºC i en algunes comarques de Ponent i de les Terres de l'Ebre s'arribarà fins als 25 ºC.

Avui farà sol a tot arreu i demà el temps no canviarà gaire. Les clarianes continuaran predominant, però en aquest cas entrarà una mica de vent de gregal en molts punts de la Costa Brava i de la costa central, que no serà un vent fort però farà augmentar la sensació de fred i frenarà la temperatura al migdia, sobretot a les comarques de Girona.

Dijous els núvols encara seran poc abundants i entrarà vent de garbí que farà pujar la temperatura. Divendres l'arribada d'una borrasca força activa provocarà ruixats extensos i el paraigua farà falta gairebé a tot arreu: alguns ruixats acumularan 20 o 30 l/m2, sobretot al Pirineu. La cota de neu baixarà dels 2.000 metres i podria arribar fins als 1.500 en alguns moments de dissabte.

La inestabilitat s'allargarà fins dilluns, però encara és molt incert com es manifestarà durant el cap de setmana. Dissabte fins al migdia és possible que els ruixats encara puguin ser extensos, però per a la resta del cap de setmana s'entreveu més probable un temps molt típic de maig: moltes clarianes, però també nuvolades i tempestes sobtades de poca estona.

La temperatura baixarà de forma general, i si ho comparem amb el migdia d'avui, divendres i dissabte hi haurà valors de temperatura entre 5 i 10 graus més baixos al Pirineu i en moltes comarques interiors. A la costa el canvi no es notarà tant. En general fins dilluns l'ambient serà fresc per ser mitjans de maig.

En l'inici del cap de setmana la tramuntana i el mestral reapareixeran a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre, però per ara res fa pensar en ratxes de vent gaire fortes. Dijous bufarà garbí moderat en molts punts de la costa, sobretot al Maresme i al sud de la Costa Brava.