La calor intensa durarà tota la setmana que ve i podria ser més forta a partir de dijous

Avui hi haurà algunes tempestes de tarda al Pirineu

Escolta aquí la previsió del temps

Les nits tornen a ser de mal dormir a prop de la costa, i fins i tot en algunes comarques interiors el termòmetre aquesta nit no ha baixat dels 20 graus. A Lleida, per exemple, la mínima s'ha quedat en 20,6 graus, i a Cervera en 20. Al centre de Barcelona s'ha baixat només per una dècima dels 25. Aquest migdia farà tanta calor o més que ahir. Les màximes encara pujaran una mica més que ahir a Ponent, i la sensació tèrmica superarà els 35 graus a la costa.

Aquest matí en general farà sol, però a la tarda creixeran més nuvolades que ahir. Aquesta tarda és probable que hi hagi algunes tempestes al voltant del Ripollès, i no són descartables també alguns xàfecs més puntuals en altres punts de la serralada pirinenca. Ruixats típics d'estiu, curts però intensos. Aquest migdia bufarà una mica la marinada, però la situació marítima serà molt tranquil·la i la majoria de platges lluiran la bandera verda.

La calor intensa durarà bona part de la setmana que ve, i no només això, sinó que és possible que entre dijous i diumenge les temperatures siguin més extremes, especialment a les comarques centrals i de la costa. Alguns models de previsió fan pensar que durant la segona part de la setmana que ve el termòmetre podria saltar per sobre dels 35 graus fins i tot a prop de mar, amb sensacions tèrmiques de fins a 40 graus. Probablement a la majoria de comarques no se superaran els valors màxims de l'onada de calor de finals del mes de juny, però si el vent bufa de Ponent en alguns moments, com sembla que podria passar, a prop de mar es podrien repetir algunes temperatures extraordinàries. Caldrà seguir-ho.

La setmana que ve començarà sense grans canvis en l'estat del cel, demà i dilluns els núvols seran escassos i ni tan sols hi haurà gairebé ruixats de tarda al Pirineu. Entre dimecres i dijous cal esperar un temps una mica més variable, amb xàfecs sobtats de tarda que ja no només afectin el Pirineu, sinó que puguin fins i tot arribar al Prepirineu o en força comarques de Girona. Difícilment això serà l'inici d'una nova tendència en el temps, el pròxim cap de setmana s'entreveu amb temps totalment d'estiu i amb poques tempestes de tarda.