Es mantindrà l'ambient hivernal amb un temps molt canviant

De matinada hi haurà alguns ruixats dispersos, més probables al litoral i prelitoral central

Escolta aquí la previsió del temps

Aquestes últimes hores ha nevat en molts indrets del Pirineu per sobre dels 1.000 metres d'altitud. La nevada, que en zones de l'extrem nord de la serralada es podrà allargar fins a migdia, anirà perdent força a mesura que passin les hores.

Fora del Pirineu s'espera un matí força assolellat, amb alguns núvols de vent. Tot i això, al llarg de la tarda la nuvolositat anirà augmentant per l'arribada d'un front que, a la nit, portarà alguns ruixats dispersos i reactivarà la nevada a la serralada pirinenca per sobre dels 1.400 metres.

De matinada els xàfecs quedaran concentrats al litoral i prelitoral central, fins a desaparèixer del tot a partir de primera hora del matí. També al vessant nord del Pirineu les precipitacions minvaran fins a aturar-se a mig matí. La cota de neu baixarà una altra vegada fins als 1.000 metres. És probable que aquest diumenge es vegin enfarinats els cims més alts del Montseny per primer cop aquesta tardor.

Al llarg del matí, un cop el front s'enretiri, quedarà una jornada variable, amb moltes estones de sol. Les clarianes seran molt més àmplies a la tarda.

Amb tot, el vent de component nord i oest continuarà bufant amb força al sud del Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre, a l'Empordà i als cims del Pirineu. Serà més intens avui al llarg de la primera meitat del dia i, de nou, durant una bona part de demà. En aquest sentit hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

Durant tot el cap de setmana es mantindrà l'ambient fred. Avui la temperatura màxima pujarà un o dos graus respecte a la d'ahir, però demà tornarà a baixar. Aquest dissabte costarà trobar valors per sobre dels 15 ºC, llevat del litoral, el prelitoral i el pla de Lleida.