Un nou pic de calor caracteritzarà el cap de setmana

Es podrà arribar altra vegada als 40º C a l'interior i els 30º C sovintejaran al litoral, amb xafogor intensa

Aquesta nit ha tornat a fer fred en algunes valls del Pirineu, però les nits de més bon dormir van quedant altra vegada més circumscrites a l'àrea pirinenca. A la costa no s'ha baixat dels 20º C a gairebé cap localitat, i tampoc a l'interior. La nit s'ha pogut qualificar de tropical a l'interior de les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida. Entre els valors més baixos d'aquesta nit destaquen les valls pirinenques (dades en graus centígrads):

  • Das, 8º
  • El Pont de Suert, 10º
  • Puigcerdà, 11º
  • Sort, 11º
  • Vielha, 12º
  • Guardiola de Berguedà, 13º
  • Molló 13º
  • Castellar de n'Hug, 13º
  • Bagà, 14º

Al llarg d'aquest cap de setmana, hem d'esperar un cel assolellat a pràcticament tot el país. Només hi haurà l'excepció al litoral de les Terres de l'Ebre, on podria haver-hi alguns bancs de núvols baixos durant aquest matí de dissabte i també es podrien repetir de cara a demà diumenge. Aquest dissabte les temperatures ja superaran amb escreix la marca dels 35º C a molts indrets del pla de Lleida i també a l'interior de Girona.

La pròxima nit ja serà de molt mal dormir a la costa. Ambient molt humit i xafogós amb valors que difícilment baixaran dels 23º C a la majoria d'indrets costaners. A l'interior també es notarà com el termòmetre no baixarà amb tanta celeritat quan marxi el sol i les temperatures mínimes també pujaran fins i tot al Pirineu.

De cara a diumenge, cal destacar la situació de vents de sud-oest que tindrem durant tota la jornada i que bufaran amb ganes, localment superant els 50 o 60 km/h a les comarques gironines. Això farà que les temperatures màximes de diumenge es puguin assolir a l'interior de les comarques de Girona, on aquest vent de garbí arribarà més reescalfat. Entre el nord de la Selva, Pla de l'Estany, Garrotxa i Alt Empordà, es podrien arribar a superar els 40º C. I molta atenció, perquè en aquestes zones fa molts dies que no hi plou. A Girona ciutat, des del 9 de juliol que en un dia no hi cauen més de 5 litres/m2.

A la resta de l'interior del país la calor també serà intensa, amb molts valors per sobre dels 35º C. A la costa l'ambient es mantindrà xafogós i les marinades de sud s'encarregaran de mantenir el termòmetre al voltant dels 30º C.

De cara a la setmana entrant, tindrem una nova refrescada contundent que ens portarà valors molt similars als de principis de la setmana passada. Seguirà fent calor, l'estiu encara no marxa, però serà molt més confortable i farà que es torni a dormir millor en tots els indrets costaners. El canvi de temps vindrà acompanyat d'alguns ruixats que ja diumenge afectarien el Pirineu. Dilluns, a més indrets de la meitat nord del país, i dimarts, a l'oest.

Més continguts de