Un nou pic de calor protagonitzarà el cap de setmana

Les temperatures màximes tornaran a fregar els 40 ºC i la pròxima nit serà de molt mal dormir

El més destacable d'aquest cap de setmana serà el pic de calor que tindrem aquest dissabte. Es notarà més del prelitoral cap a l'interior i es podran assolir de nou els 40 ºC a molts indrets, principalment cap a Ponent, però es podran acostar també a aquesta marca cap al prelitoral de Barcelona i Girona, a més de cap al pla de Bages. A la costa, les marinades estaran a l'ordre del dia i frenaran el termòmetre al voltant dels 30 ºC. De cara a la tarda, aquestes marinades de garbí es podran reforçar a molts sectors de l'interior.

És probable que de cara al vespre arribin nuvolades des del Sistema Ibèric cap a les Terres de l'Ebre i puguin deixar alguns ruixats o alguna tempesta local. Més febles, però també podrien arribar al Camp de Tarragona. No esperem grans quantitats de precipitació.

La pròxima nit serà de molt mal dormir a pràcticament tot el litoral català. A les grans ciutats, com Barcelona, és probable que la temperatura mínima no baixi dels 25 ºC en tota la nit, que probablement serà una altra nit tòrrida. A l'interior també es notarà un clar ascens de les temperatures mínimes i tornaran a ser tropicals (més de 20 ºC) en molts casos.

Hi ha l'esperança que entre dilluns i dimarts tinguem una refrescada notable i general a tot el país acompanyada d'alguns ruixats i tempestes, que ja veurem com es distribueixen finalment. Les temperatures màximes als llocs més càlids de l'interior, que és on més es notarà la refrescada, quedaran al voltant dels 30 ºC. Tanmateix, a la costa les temperatures no baixaran gaire: se situaran entre els 25 i els 30 ºC, però amb menys humitat i, per tant, menys xafogor.

Més continguts de