Méteo especial: xàfecs, tronades i vent al centre del cap de setmana

Aquest dissabte començarà amb temperatures altes però acabarà amb ambient d'abril

Després de molts dies de temps canviant i insegur, avui el sol predominarà amb pocs núvols, tot i la boira que s'ha fet present aquest matí a moltes valls interiors i fins i tot en àmbits com el Vallès. Aquest divendres serà el dia amb més sol de la setmana, i això farà que la temperatura pugi més que en dies anteriors. El canvi es notarà sobretot a les comarques interiors de Girona i al Pirineu, on el termòmetre arribarà a pujar cinc graus més que ahir. El vent de garbí bufarà amb cops moderats a la costa central i al sud de la Costa Brava, sobretot al migdia.

Demà el dia començarà sense grans canvis. De matinada i a primera hora no és descartable alguna tempesta puntual al voltant del Camp de Tarragona o a les Terres de l'Ebre, però en general al matí hi haurà moltes més clarianes que núvols. A la tarda els ruixats i tempestes aniran avançant d'oest a est; com més cap a Ponent més d'hora plourà, però a la costa central i sobretot a la Costa Brava els xàfecs no hi arribaran fins al vespre o la nit.

Molts dels ruixats aniran acompanyats de tempesta i alguns fins i tot de calamarsa o pedra. Tot fa pensar que les pluges més abundants descarregaran al Pirineu Oriental i al Prepirineu, en comarques com el Ripollès, la Garrotxa, Osona i el Berguedà. En aquests sectors alguns registres superaran els 50 litres per metre quadrat.

De matinada encara cauran xàfecs puntuals a les comarques de Girona, però en general diumenge serà un dia amb més sol que núvols. A la tarda encara podria descarregar algun xàfec curt però intens en comarques com el Baix Empordà, el Gironès i la Selva.

Atents al vent perquè també serà un ingredient destacable del cap de setmana, especialment a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, on dissabte a la nit les ratxes de mestral podrien arribar als 80 o 90 km/h en diversos indrets. Diumenge el vent no serà tan fort però s'anirà deixant sentir al sud de Catalunya i també a l'Alt Empordà i als cims del Pirineu.

Tot i que el cap de setmana començarà amb un ambient més càlid que els últims dies, diumenge la temperatura baixarà entre 3 i 5 graus, especialment de nit. Al Pirineu la baixada de la temperatura serà de fins a 10 graus. A última hora de dissabte la cota de neu baixarà per sota dels 1.500 metres, i al vessant nord de la serralada hi podria arribar a nevar fins i tot al voltant dels 1.000 metres. Per sobre de la cota 2.000 la nevada podria acumular més de 20 centímetres en molts sectors del Pirineu.

Més continguts de