1-O amb molts núvols i xàfecs residuals

El paraigua caldrà obrir-lo només de forma puntual a prop del litoral i al nord-est, però farà més fresca

L'1-O ha començat amb el cel cobert arreu i encara amb xàfecs al voltant del Barcelonès i del Maresme. A llarg de la nit els ruixats s'han concentrat bàsicament a l'entorn del litoral barceloní i esporàdicament en altres zones pròximes al litoral i el prelitoral. Fins a quarts de nou del matí s'havien totalitzat fins a 9 litres a la Zona Universitària de Barcelona, 7 a Ciutat Vella, 8 a Cabrils, 2 a Malgrat de Mar o a Fogars de la Selva i 1 al Prat de Llobregat.

Diumenge continuarà marcat per la presència de núvols, per bé que els més espessos ens acompanyaran al llarg del matí, especialment al litoral i prelitoral, a la Catalunya Central i en altres sectors del nord-est. El paraigua només caldrà obrir-lo de forma puntual en aquest entorn, preferentment durant la primera meitat del dia. En conjunt es tractarà de xàfecs curts o plugims no gaire rellevants pel que fa a precipitació acumulada. Només en algun sector pròxim al litoral -entre la Costa Daurada i la Costa Central- s'espera que pugui descarregar algun xàfec més intens.

A la tarda les clarianes es faran més presents, sobretot a Ponent i a l'interior, malgrat que es regeneraran alguns xàfecs puntals cap al nord-est del país. Independentment, a última hora de la tarda una cua de front procedent de França també activarà algunes precipitacions al nord del Pirineu.

La setmana començarà amb restes d'inestabilitat. Dilluns es llevarà amb força núvols arreu i encara amb pluja feble al nord del Pirineu. Les clarianes guanyaran terreny i el sol es deixarà veure més que avui malgrat que havent dinat es tornaran a gestar xàfecs en sectors interiors del nord-est i al Prepirineu. La presència de més estones de sol farà repuntar el termòmetre al migdia entre 3 i 5 graus i l'ambient serà poc de tardor al centre de la jornada.

L'anticicló ens acompanyarà bona part de la setmana, tot i el pas de cues de front que mantindran certa variabilitat. Dimarts a la tarda n'arribarà un que farà revifar alguns xàfecs en comarques interiors i sobretot entre el litoral i el prelitoral.

El temps tendirà a estabilitzar-se més durant la segona meitat de la setmana  i la temperatura assolirà valors gairebé estiuencs a les hores centrals, amb màximes superiors als 25 graus a moltes comarques. El termòmetre sembla que tocaria sostre a l'inici del cap de setmana.