Diumenge amb 26 graus a la Vall d'Aran, deu més que a Barcelona

Aquest dilluns la primavera arribarà també a la costa però dimarts entrarà aire més fred

Aquest diumenge ha passat una cosa poc habitual: la temperatura més alta del dia a Catalunya s'ha produït a la Vall d'Aran. La humitat i els núvols baixos han mantingut a ratlla la temperatura a prop del mar, però els termòmetres en canvi han pujat amb ganes al Pirineu. A la Vall d'Aran el termòmetre ha arribat fins als 25,6 graus a Bossòst i fins als 22 a Viella. A Barcelona la màxima no ha passat dels 16 graus. Els núvols han desaparegut també en moltes comarques de Girona: avui a Olot s'ha arribat als 21 graus, si bé ahir no es va passar dels 12. Un dels ingredients d'aquest diumenge ha sigut també el vent, sobretot al sud de la Costa Brava i al Maresme. A Blanes el vent ha arribat a bufar amb un cop de 68 km/h.

Demà el temps canviarà completament. L'entrada de vent més sec de ponent esvairà tots aquests núvols baixos i provocarà una pujada sobtada de la temperatura a prop del mar. Aquest dilluns l'entrada d'aire càlid sí que es notarà a l'est, i al migdia la temperatura s'enfilarà per sobre dels 20 graus en molts casos. El pas d'un front enterbolirà el cel en moltes comarques però només deixarà precipitacions minses al vessant nord del Pirineu i al voltant del Ripollès, ben poques gotes o volves de neu. Dimarts serà un dia força tapat a les comarques de Girona i de Barcelona, però igualment els plugims que apareguin seran escassos. No hi ha indicis de cap situació de pluja destacable a set dies vista.

El més destacable de la setmana que ve seran els canvis de temperatura. Si ve dilluns l'ambient serà primaveral, dimarts la temperatura baixarà en picat, entre 5 i 10 graus en general però fins i tot més a les cotes altes del Pirineu. Les glaçades reapareixeran al Pirineu i en diverses comarques interiors, i al migdia el termòmetre no passarà dels 15 graus. La tramuntana i el mestral acompanyaran el canvi de temps entre dilluns al vespre i dimarts, però no bufaran amb ratxes especialment fortes. L'ambient clarament d'hivern durarà fins divendres, però el cap de setmana que ve els mapes del temps dibuixen clarament una nova entrada d'aire molt càlid que podria deixar ja bastant tocat l'hivern. Fred en petites dosis.