La méteo en 1 minut: Un petit canvi de temps portarà nous xàfecs al nord del territori

El pas d’un front al llarg de la jornada de dimecres farà que augmentin els núvols arreu

Aquesta matinada la temperatura mínima ha sigut semblant o fins i tot una mica més alta. Un altre cop, en bona part del litoral, les Terres de l'Ebre i Ponent no s'ha baixat dels 20 ºC. Els valors més refrescants cal anar-los a buscar a tocar d'alguns estanys d'alta muntanya o als cims més alts del Pirineu. És el cas de l'estany Saburó (2.470 m), on avui s'ha registrat una mínima de -1,6 ºC, o la Pica d'Estats (3.143 m), on s'ha arribat als 5,6 ºC.

Els núvols baixos que de bon matí eren presents a molts punts de la Costa Daurada s'aniran trencant amb el pas de les hores, fins a quedar el cel serè, com a la resta del país. Durant la tarda creixeran algunes nuvolades en zones de muntanya que, tal com ja va passar ahir, no deixaran pluja. A més, per l'oest aniran arribant bandes de núvols alts que s'aniran espessint de cara al vespre i la nit.

Si fa no fa, avui farà la mateixa calor que ahir. Tot i això, al litoral les temperatures quedaran una mica més frenades respecte a ahir. La màxima se situarà entre 28 ºC i 33 ºC al Pirineu i al litoral, entre 34 ºC i 39 ºC a Ponent, i entre 31 ºC i 36 ºC a la resta.

Demà arribarà un canvi de temps que portarà força núvols a la majoria de comarques, sobretot al centre i al nord del territori. En canvi, cap al sud hi haurà moltes més estones de sol. També s'esperen alguns xàfecs o tronades que, al llarg de la tarda, afectaran el Pirineu, punts del Prepirineu i l'entorn de la Serralada Transversal. Fora d'aquí, és poc probable que plogui. Amb tot, la temperatura es normalitzarà i deixarem enrere la forta calor dels últims dies.

El descens de les temperatures serà més marcat a l'interior que a la costa. S'arribarà a valors de 25 ºC a 30 ºC al Pirineu i al litoral, i de 29 ºC a 34 ºC a la resta del país. Ara bé, aquest lleu descens serà transitori, perquè a partir de dijous es tornaran a enfilar les temperatures.