La méteo en 1 minut: nova tongada de pluges de cara a diumenge

El cap de setmana llarg començarà amb migdies de màniga curta

Aquest dijous ha començat amb temperatures una mica més fresques que ahir en moltes comarques, però al migdia l'ambient serà més càlid que en migdies anteriors. Les màximes seran entre 1 i 3 graus més altes, i, sumades a les clarianes, faran que l'ambient sigui més càlid.

Demà es mantindrà l'ambient més de final d'estiu que de tardor, i, tot i que dissabte les temperatures baixaran una mica a la costa i al prelitoral, fins diumenge la sensació de fred serà escassa i concentrada només en les primeres hores del dia. A partir de diumenge tornarem a un ambient més de tardor, però el canvi de temperatura no serà tan fort com el de l'inici d'aquesta setmana. A deu dies vista res fa pensar que hagi de tornar a arribar fred avançat per a l'època.

Avui farà sol, tot i que circularan bandes de núvols que l'enterboliran, sobretot a les comarques de la meitat oest. Demà no hi haurà canvis importants en el temps, tot i que els núvols seran una mica més espessos al Pirineu i a la Costa Brava. Dissabte serà un dia més variable i fins i tot una mica insegur. El sol predominarà bastant més que els núvols, però caldrà tenir en compte la possibilitat d'alguns ruixats aïllats entre la costa central i la Costa Daurada a primera hora, i també alguns xàfecs igualment puntuals a la tarda al Prepirineu.

Diumenge sí que tornarà a caldre fer servir el paraigua. Encara hi ha incertesa sobre el moment en què poden començar a arribar les precipitacions, però és probable que a mig matí ja afectin moltes comarques de l'oest, i que a partir del migdia es vagin estenent cap a la resta. Els models de pronòstic segueixen dibuixant una borrasca potent i activa, que podria deixar més de 20 l/m 2 de forma extensa, i fins i tot pluges importants en alguns punts de la costa i del prelitoral. Caldrà seguir-ho de prop.

També val la pena destacar que aquesta tarda el vent de garbí bufarà moderat al sud de la Costa Brava, i també augmentarà una mica la sensació de fred a la costa central. Diumenge el canvi de temps tornarà a portar xaloc i una situació marítima alterada.