Sense pluges a la vista

El cap de setmana es preveu molt estable tot i la presència de núvols residuals a prop de la costa

El petit canvi de temps gairebé no ha implicat precipitacions enlloc, amb l'excepció d'algun ruixat nocturn en trams costaners, però sí que ha obert les portes a un descens de la temperatura. Aquest dissabte, de bon matí, el termòmetre assenyalava valors entre dos i sis graus més baixos que ahir. Les temperatures mínimes s'han acostat fins als zero graus a les valls del Pirineu: –3 ºC a Das, – 1 ºC a Guixers, 0 ºC a Barruera, 1 ºC a Ribes de Freser i 2 ºC a Bagà.

Aquest dissabte el passarem amb predomini del sol a bona part del país excepte a l'entorn del litoral i el prelitoral central, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, on es mantindran les nuvolades i no es descarta encara alguna gota o ruixat aïllat abans del migdia. La temperatura assenyalarà valors de tardor i al migdia superarà, per poc, la marca dels 20 ºC a la majoria de comarques.

Els núvols també seran força freqüents al llarg del dia al País Valencià, sobretot cap a València i Alacant, on serà més fàcil que s'escapin alguns plugims. El cel es mantindrà mig ennuvolat a les Illes, tot i que aquí serà més difícil que hi arribi a ploure.

La tramuntana, que s'ha deixat sentir amb ganes aquesta nit, tendirà a perdre força amb el pas de les hores. També ho farà el vent de mestral.

Demà es preveu que sigui un dia força més assolellat en conjunt. El vent perdrà energia i el termòmetre es recuperarà a les hores centrals, amb màximes que marcaran entre un i tres graus més que avui.

El temps es mantindrà molt tranquil al començament de la setmana entrant. Les temperatures continuaran sent bastant estables fins dimecres i el contrast tèrmic entre el dia i la nit serà notable. El termòmetre repuntarà al llarg de la segona meitat de la setmana i l'ambient es farà més estiuenc abans del cap de setmana.

Malauradament, de moment, no s'entreveu cap episodi de pluja més o menys destacable com a mínim fins a mitjans de mes. Els mapes a mitjà i llarg termini preveuen una segona meitat de l'octubre més inestable.