A les portes d’una nova calorada

Demà ja es pot arribar als 40 ºC a Ponent i a la conca de Tremp

Aquesta matinada la temperatura mínima ha sigut força semblant a la d’ahir en conjunt, si bé ha baixat entre 1 i 3 graus al sud de la Costa Brava, a la Vall d’Aran i en indrets de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. El valor més baix cal anar-lo a buscar a la Pica d’Estats, on s’ha arribat a 5 ºC. En conjunt, els valors s’han mogut entre els 11 i els 16 ºC al Pirineu, entre els 19 i els 24 ºC al litoral, a les Terres de l’Ebre i a Ponent, i entre 14 i 19 ºC a la resta.

Avui es presenta una jornada assolellada a gairebé tot el territori. Tot i això, a partir de migdia creixeran algunes nuvolades al Pirineu que al llarg de la tarda poden deixar algun ruixat aïllat al vessant nord. Per tant, podria ploure de manera poc important al sector oest de la Catalunya del Nord. Fora d’aquí, no s’espera precipitació.

La temperatura màxima serà semblant o fins i tot una mica més alta que ahir. S’arribarà a valors de 33 a 38 ºC a Ponent, a les valls del Prepirineu occidental, al pla de Bages i a l’interior de la vall de l’Ebre, i entre 28 i 33 ºC a la resta.

Demà el temps es mantindrà força semblant. El sol serà el protagonista del dia, malgrat les nuvolades de tarda al Pirineu que deixaran alguna gotellada o ruixat curt.

La cosa més destacable serà l’augment de temperatura, que donarà el tret de sortida al nou episodi de calor intensa. Tan bon punt despunti el dia el termòmetre pujarà ràpidament fins a fregar o fins i tot superar els 40 ºC a Ponent i a la conca de Tremp. En bona part de l’interior s’arribarà a valors de 33 a 38 ºC, mentre que a les valls del Pirineu i al litoral la temperatura quedarà més frenada, al voltant dels 29 a 34 ºC. És per això que hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per calor.

L’ambient tòrrid continuarà amb nosaltres durant els pròxims dies, pel cap baix fins divendres, amb un pic de calor de cara a dimarts. A més, al litoral la humitat relativa es mantindrà al voltant del 60% al 80% durant el dia, i això accentuarà notablement la xafogor. Caldrà tenir paciència, protegir-se del sol i beure molta aigua.