Els ruixats seguiran sent els protagonistes d'aquest dissabte

Avui hi haurà més clarianes a partir del migdia però els ruixats reapareixeran a la tarda

Després de l'episodi de pluges d'aquest divendres, aquesta nit ha seguit plovent en molts indrets de la costa però ja de manera més feble. Les quantitats fins a primeres hores del matí eren les següents (dades en litres/m2):

  • Barcelona (Vallcarca), 7
  • El Vendrell, 5
  • Gavà, 4
  • Castelldefels, 4
  • Viladecans, 3
  • Torredembarra, 3
  • Viella, 2

Les precipitacions que afecten durant aquest matí les comarques de Girona, a mesura que avancin les hores, haurien de quedar més restringides al litoral fins a desaparèixer a primeres hores de la tarda. D'altra banda, les precipitacions a la cara nord del Pirineu seguiran caient amb persistència fins a les primeres hores de la tarda, quan també aniran a menys.

Fora d'aquests sectors, esperem que les clarianes guanyin protagonisme d'oest a est del territori a partir de mig matí i pugui acabar fent sol durant gran part de la tarda en molts indrets de ponent i les Terres de l'Ebre. Malgrat tot, a la tarda, les nuvolades creixeran amb força cap a la Catalunya central i és probable que també apareguin ruixats cap a aquests sectors, amb tendència a viatjar cap al nord del camp de Tarragona i el sud de la costa central, on arribaran de cara al vespre.

Amb tot, les temperatures es recuperaran lleugerament respecte a la jornada d'ahir. Aquest dissabte ja es superaran els 20ºC en molts indrets de ponent, les Terres de l'Ebre i també durant la tarda a la Costa Brava. Cap a la Catalunya Central i el prelitoral i el litoral central, és on hi haurà menys clarianes i la temperatura podrà quedar més frenada.

Cal destacar també l'entrada del vent de mestral a les Terres de l'Ebre i la tramuntana a l'Empordà. Tots dos bufaran amb insistència a partir del migdia especialment. Aquest vent farà que es trenqui la nuvolositat en aquests sectors i les temperatures es recuperin de manera clara.

De cara a diumenge, sembla que ens llevarem encara amb núvols en molts indrets costaners, però a mesura que avanci el dia es trencaran ràpidament. Temperatures clarament més altes. De cara a la tarda, tornaran a créixer nuvolades cap al prelitoral, però, a diferència d'aquest dissabte, esperem que els ruixats siguin més aviat anecdòtics i de curta durada.

Més continguts de