La méteo en 1 minut: dimecres amb xàfecs sobtats i tempestes

Els dies vinents la calor continuarà sent moderada però el cap de setmana es tornaran a superar els 35 graus

Aquest matí ha sigut un dels més frescos de l'estiu fins ara. Al Tibidabo s'ha baixat dels 20 ºC de matinada, un fet que només ha passat dos altres dies des de Sant Joan. A Das la mínima ha baixat fins a 3,6 ºC, la més baixa des del 16 de juny. Aquest migdia la temperatura també serà bastant moderada, fins i tot més baixa que ahir a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, on avui ja no hi bufarà el mestral. Sí que bufarà vent moderat, en canvi, en punts de la costa central i de la Costa Brava, sobretot a la tarda. Avui encara hi haurà algunes àrees de maror, però a les platges hi onejaran més banderes verdes que grogues.

A última hora es formaran alguns ruixats als Ports que podrien arribar a afectar tímidament les Terres de l'Ebre al vespre. Seran els primers símptomes d'un canvi de temps que arribarà demà. Aquest dimecres serà un dia més variable i mig ennuvolat, i no plourà en tants indrets com diumenge, però els ruixats i tronades irregulars afectaran moltes comarques del Pirineu i Prepirineu, i de forma més puntual sectors de la Catalunya Central o comarques interiors i prelitorals. Sempre ruixats de poca durada, que al Pirineu i Prepirineu podrien arribar a anar acompanyats de calamarsa o pedra.

Dijous el sol tornarà a predominar en general, però a la tarda encara hi haurà xàfecs sobtats al Pirineu o fins i tot al nord de la Catalunya Central. És probable que al Pirineu aquestes tempestes de tarda es repeteixin tant divendres com el cap de setmana, però en general la segona part de la setmana estarà marcada per un temps bàsicament assolellat.

La calor anirà a més com més avanci la setmana. El cap de setmana no hi haurà temperatures de 40 ºC, però sí algunes màximes per sobre dels 35 ºC. La xafogor també superarà aquest llindar a la costa. El més probable és que aquesta calor intensa duri uns quants dies i marqui també l'inici de la setmana que ve, tot i que encara hi ha incertesa en aquest pronòstic. En tot cas, més enllà dels ruixats de demà no hi ha cap més canvi de temps a la vista que pugui fer ploure fora del Pirineu.