Méteo especial: més ruixats i tempestes irregulars

Els pròxims dies es mantindrà l'ambient de primavera fresca i continguda

Amb el pas de les hores els ruixats i tempestes aniran a més, fins a les 5 de la tarda els xàfecs havien descarregat només 3 l/m2 a les Borges Blanques, 2 a Alcanar i 1 al Parc Natural dels Ports. A partir d'aquest vespre, però, una nova entrada d'aire fred en alçada farà que la inestabilitat torni a augmentar, i ja a última hora d'avui s'escaparan ruixats sobtats en diverses comarques de l'oest i del sud de Catalunya, fins i tot amb alguna tempesta a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. De matinada els ruixats curts podran afectar gairebé qualsevol comarca, sobretot en sectors de la meitat est.

Aquest dimarts començarà amb poques pluges, però a la tarda els ruixats i tempestes descarregaran en molts punts del Pirineu, en comarques de Girona i en punts de la Catalunya Central. Demà a la tarda es repetiran algunes tempestes fortes i acompanyades de calamarsa, sobretot en comarques interiors de Girona. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.500 metres.

Dimecres continuarà sent un dia molt variable i insegur, encara quedarà molt d'aire fred en altura i això farà que el temps sigui molt canviant, amb ruixats curts que podran aparèixer en força comarques.

La segona part de la setmana lectiva serà més tranquil·la, però no és gens descartable que el cap de setmana torni a estar marcat per la inestabilitat i el temps molt variable. Encara hi ha força incertesa sobre això, però amb els mapes d'avui és més probable un cap de setmana de temps insegur i amb temperatura relativament baixa per a l'època que no pas un temps de sol i calor. Caldrà seguir-ho.

Durant bona part de la setmana la temperatura serà força normal o una mica inferior al que tocaria per ser abril, i les jaquetes continuaran fent falta en molts moments del dia, però al sol s'hi estarà bé. No tindrem cap brot de calor com a mínim fins al tram final del mes.