Méteo especial: cap de setmana més calorós a l'espera d'una nova refrescada

Aquest diumenge els núvols enterboliran el cel en moltes comarques però els xàfecs seran escassos

El canvi de vent ha et que avui hagi estat un dia calorós en algunes comarques de la costa, a Tarragona la màxima ha arribat als 29,3 graus, la més alta des del mes de setembre passat. A Figueres la temperatura ha sobrepassat els 30 graus i a Banyoles s'ha arribat als 29.

Al vespre el vent girarà de gregal i això farà que a la Costa Brava i en punts de la costa central torni a baixar la sensació tèrmica. Aquest vent també es notarà encara demà a primera hora.

El temps no es complicarà gaire durant el cap de setmana, que per a molts serà llarg, però sí que esperem que uns dies siguin més clars que els altres. Aquest dissabte els núvols seran escassos: només a les Balears hi haurà estones de cel mig tapat. Diumenge, en canvi, el cel quedarà bastant més enterbolit per núvols, sobretot en comarques de la meitat est. Si teniu ganes de gaudir de la platja serà millor fer-ho demà que esperar a diumenge. Dilluns predominarà el sol, però al Pirineu, a la Catalunya Central i en comarques interiors de Girona les nuvolades creixeran amb força a partir de mig matí.

Aquest cap de setmana les pluges seran poc extenses; diumenge a la tarda hi haurà algunes tempestes al Pirineu Occidental. Dilluns a la tarda, en canvi, els ruixats seran més probables al voltant del Ripollès, la Garrotxa o fins i tot en altres comarques de Girona. A mesura que avanci la setmana que ve, però, la inestabilitat augmentarà. Avui els mapes del temps dibuixen força possibilitats de ruixats irregulars entre dimarts i dimecres, pluges que afectarien moltes comarques centrals, tant interiors com de la costa.

El cap de setmana farà una calor força normal per a l'època, ja que gairebé no se superaran els 30 graus enlloc, però sí que hi haurà moltes màximes per sobre dels 25. On el termòmetre quedarà més frenat serà a la costa, però en cap cas els tres dies vinents farà tanta fresca com ahir. En canvi la setmana que ve sí que s'entreveu una altra refrescada notable entre dimarts i dijous. El canvi de temps de la setmana que ve tornarà a fer caure el termòmetre més de 5 graus en algunes comarques i provocarà una fresca molt poc habitual al juny. Hi ha una dada que ho diu gairebé tot: entre dimarts i dimecres la cota de neu podria arribar a baixar fins als 1.700/1.800 metres al Pirineu.

Més continguts de