La méteo en 1 minut: canvi de temps a partir de diumenge

Aquest dissabte farà tanta calor com avui però el cap de setmana acabarà amb xàfecs i més fresca

Aquesta tarda la temperatura ha tocat sostre, l'estació del Meteocat ubicada al pantà de Riba-roja d'Ebre ha arribat exactament a 40 graus, és l'únic termòmetre que tinguem constància que hagi escalat fins a aquest llindar. Aquestes són algunes de les altres temperatures màximes destacables d'avui:

  • Seròs, 39,9
  • Torroja del Priorat, 39,1
  • Alcarràs, 39
  • Lleida, 38,9
  • Falset, 38,9
  • Temp, 38,2
  • Horta de Sant Joan 38,1

El cap de setmana començarà sense canvis destacables. Demà, en general, farà sol i només a última hora es podrien arribar a formar algunes tempestes puntuals al Pirineu occidental. Dissabte a la nit el temps ja serà més insegur, i la segona part del cap de setmana augmentarà la inestabilitat.

Diumenge descarregaran xàfecs sobtats i localment intensos, no només a la tarda sinó fins i tot al matí en alguns casos. Els ruixats i tronades apareixeran sobretot al Pirineu, al Prepirineu i a la Catalunya Central, però en menor mesura també poden arribar a fer-se presents gairebé en qualsevol comarca. En tot cas, com més a l'est més aïllats i puntuals seran. Els núvols i xàfecs es combinaran amb estones de sol, sobretot a prop de mar.

Aquest canvi de temps farà que la temperatura caigui en picat al Pirineu i a Ponent, on diumenge les màximes arribaran a ser 7 o 8 graus més baixes que avui. Segurament el més destacable, però, no serà la refrescada de diumenge sinó el fet que és probable que bona part de la setmana que ve la temperatura es quedi en aquest nivell més suportable. Res fa pensar que l'estiu hagi de descarrilar, sinó que simplement s'entreveu un tram central del juliol amb nits més fresques i calor més suportable al migdia.

Dilluns el temps tornarà a ser assolellat, però és probable que dimecres que ve hi hagi una segona tongada de ruixats i tempestes que puguin afectar força comarques. En aquest cas els ruixats seran més probables a les comarques de Girona i en canvi menys a Ponent o a les Terres de l'Ebre. Tampoc en aquest cas sembla que els xàfecs hagin de durar més d'un dia: segurament la segona part de la setmana el sol tornarà a predominar en general.