La setmana que ve començarà amb ventades

Avui la boira tornarà a ser persistent a Ponent però a partir del vespre canviarà el temps

Escolta aquí la previsió del temps

Aquest cap de setmana ens està portant un temps clàssic de desembre i gener: dies de calma amb boires persistents a la Depressió Central. Ahir a Lleida no es va passar dels 7 graus en tot el dia i avui passarà tres quarts del mateix. Però, si bé de vegades aquest tipus de temps es pot allargar una setmana o més, en aquest cas no serà així.

Avui el pas d'un front farà augmentar els núvols al vespre i deixarà algunes pluges i nevades al Pirineu Occidental, sobretot al vessant nord de la serralada. En moltes comarques de l'est avui farà tant de sol com ahir i al migdia es tornaran a superar els 15 graus. Diumenge amb ambient bastant normal per ser desembre.

La setmana que ve començarà amb canvis, el més destacable serà el fort vent que bufarà aquest dilluns. Les ventades de mestral es deixaran sentir sobretot a les Terres de l'Ebre, al Camp de Tarragona i als cims del Pirineu, però el vent també bufarà amb cops de fins a 50 km/h a Ponent a l'altiplà central o fins i tot al Penedès i a l'àrea metropolitana de Barcelona.

El Meteocat té actiu un avís per possibles ratxes de més de 90 km/h que afecta moltes comarques del nord i de l'oest. El perill es considera alt al Pirineu i Prepirineu, sobretot a les cotes més elevades.

L'entrada del vent sec aixecarà totes les boires a partir de demà a mig matí. Aquest dilluns farà sol en general però al vessant nord del Pirineu les nevades aniran a més, amb una cota de neu que baixarà fins a tocar dels 1.000 metres. Demà la temperatura baixarà clarament al Pirineu, i el vent també farà augmentar una mica la sensació de fred en moltes altres comarques.

La setmana que ve tindrem pujades i baixades de temperatura. Dimarts farà més fred que dilluns, i entre dimecres i dijous la temperatura tocarà fons: en general hi haurà 2 o 3 graus menys que els últims dies. Cap al final de la setmana el termòmetre es tornarà a enfilar. En general la sensació tèrmica serà bastant normal per ser desembre, l'ambient serà sec i hivernal, però no hi haurà grans glaçades de matinada. A llarg termini seguim sense cap indici que pugui arribar una fredorada abans de Nadal.

Tampoc no hi ha indicis de pluges durant la setmana que ve, però sí que hi haurà alguna nevada al vessant nord del Pirineu entre dimecres, dijous i divendres. Precipitacions intermitents que en un primer moment cauran amb una cota de neu d'entre 1.000 i 1.500 metres, i cap al final de la setmana la cota pujarà.