Entre demà a la tarda i dimecres hi haurà un nou canvi de temps

L'ambient fred de nit es mantindrà durant bona part de la setmana

Escolta aquí la previsió del temps

L'entrada d'aire fred va assolir el seu màxim ahir. Tot i això, aquesta nit la temperatura encara ha sigut una mica més baixa a les zones arrecerades del vent. Algunes de les mínimes d'avui han sigut:

  • 1 ºC a Viladrau
  • 2 ºC a Das
  • 2 ºC a Vallfogona de Balaguer
  • 7 ºC a Sort
  • 8 ºC a Banyoles
  • 8 ºC a l'Espluga de Francolí
  • 11 ºC a Vinebre
  • 12 ºC a Cabrils
  • 13 ºC a Tarragona

Precisament, l'ambient fred ha afavorit que les precipitacions que hi ha hagut al Pirineu durant les últimes hores hagin estat en forma per sobre dels 1.300 metres. S'han arribat a acumular entre 5 i 20 cm de neu nova a l'extrem nord de la serralada per sobre dels 2.000 metres.

S'espera que encara hi pugui haver algun ruixat de neu a la Vall d'Aran durant el matí. Tot i això, els núvols es trencaran i s'acabaran obrint moltes clarianes. A la resta del país avui dominarà l'ambient assolellat, amb algunes bandes de núvols alts i prims a la tarda.

La temperatura màxima serà semblant o lleugerament més alta. Voltarà entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 14 i 19 ºC al Prepirineu i entre 18 i 23 ºC a la resta del territori.

La tramuntana i el mestral continuaran bufant amb força als dos extrems del país, sobretot a l'Empordà i als cims del Pirineu. Les ratxes de vent poden superar els 90 km/h durant la primera meitat de la jornada, tal com adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya.

De matinada creuarà un front poc actiu que portarà un augment dels núvols en general i algunes precipitacions febles i disperses al Pirineu i al nord de l'Empordà. En aquesta ocasió, la cota de neu pujarà fins als 2.200 o 2.300 metres. A mesura que avanci el matí s'obriran clarianes i s'acabarà imposant el sol a bona part del territori. Ara bé, a la tarda creixeran nuvolades al nord-est i hi haurà xàfecs localment acompanyats de tempesta.

Aquestes precipitacions, que seran de distribució irregular, es mantindran durant bona part de dimecres entre les comarques de Girona i de l'est de Barcelona i de la Catalunya Central. A banda, també n'hi haurà de febles i intermitents al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà dels 1.400 fins als 1.000 metres d'altitud. A l'oest i al sud quedaran al marge del canvi de temps i, de fet, dimecres serà un dia amb pocs núvols.

A partir de dijous el temps tendirà a ser més tranquil. Tot i això, en conjunt es mantindrà l'ambient fred, sobretot durant les matinades.