Perill de més aiguats: Protecció Civil activa novament la prealerta de l'Inuncat

Aquest dimarts tornarà a haver-hi tempestes irregulars i localment fortes

El Servei Meteorològic de Catalunya ha apujat aquesta tarda el perill d'aiguats a nivell alt (3 sobre 5) en 3 comarques. La situació de tempestes que s'entreveu a partir d'aquesta nit i aquest dimarts s'espera que afecti especialment el sud de Catalunya, motiu pel qual a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp és on el Meteocat hi entreveu el perill més alt. Protecció Civil ha activat aquesta tarda un altre cop la prealerta del pla Inuncat. L'avís del Servei Meteorològic de Catalunya alerta especialment les comarques del sud de Catalunya, però aquest dimarts està actiu per a totes les comarques.

Aquesta pròxima nit i demà al matí caldrà estar atents a la possibilitat d'aiguats a prop de mar, especialment a la meitat sud de Catalunya. Tant a les Terres de l'Ebre com al Camp de Tarragona, i en menys grau al Garraf i al Baix Llobregat, es formaran tempestes que poden afectar la costa. Hi ha possibilitats que puguin caure pluges locals de 30 o 40 l/m2 en poca estona, especialment arran de mar. Demà serà un dia insegur en general, els xàfecs sobtats també podrien aparèixer en punts del prelitoral o fins i tot a la Catalunya Central, sempre de manera molt irregular.

La resta de la setmana no acabarà de desaparèixer la inestabilitat, però tampoc s'entreveu cap situació de pluges extenses. Les tempestes seguiran sent probables a la meitat sud de Catalunya, i en menys grau també al Pirineu i Prepirineu. Panorama de temps canviant en general. A qui tingui l'ull posat en el cap de setmana li agradarà saber que els mapes del temps rebaixen clarament la inestabilitat a partir de divendres.

Pel que fa a la temperatura a curt termini no hi haurà canvis, i tot i que de cara a la segona part de la setmana encara hi ha incertesa, l'escenari més probable a hores d'ara és que la temperatura, lluny de baixar, pugui pujar encara una mica més. La temperatura podria fregar els 35 ºC a Ponent de cara al cap de setmana, i els valors de sensació podrien arribar fins a aquest valor a prop de mar. Cal insistir que encara hi ha incertesa en el pronòstic, i de fet un petit grup de models fan pensar en un gir sobtat que ens porti de cop a la tardor. En tot cas la tardor començarà oficialment la nit de dissabte a diumenge.