El primer tast d’estiu de l’any s’allargarà fins dimarts

El termòmetre s’enfilarà per sobre dels 30 ºC en diversos punts de l’interior

Aquesta matinada l’ambient ha tornat a ser fresc a bona part de l’interior del país. Al Pirineu i en algunes fondalades del Prepirineu, de la Catalunya Central i del prelitoral la mínima s’ha situat per sota dels 10 ºC. En canvi, al voltant de Barcelona la temperatura amb prou feines ha baixat fins als 18 o 19 ºC.

Al llarg del cap de setmana, de núvols n’hi haurà ben pocs, en conjunt. El sol serà el protagonista indiscutible d’avui, si bé a la tarda creixeran alguns núvols al Pirineu.

La temperatura serà un parell de graus més alta que la d’ahir. S’arribarà amb facilitat a valors de 28 a 32 ºC a Ponent, a la conca de Tremp i a la vall de l’Ebre, mentre que a la resta del país el termòmetre oscil·larà entre els 23 i els 28 ºC, en conjunt.

Demà tornarà a ser una jornada assolellada, tot i que les nuvolades de tarda del Pirineu seran prou gruixudes per arribar a deixar algun ruixat local de curta durada. Amb tot, el vent de garbí bufarà amb més empenta durant les hores centrals del dia al sud de la Costa Brava i al nord de la costa central, amb cops que arran de mar podran superar els 40 km/h.

L’ambient serà encara més calorós. La màxima se situarà entre 30 i 34 ºC a Ponent, a la conca de Tremp i en punts del prelitoral nord, i entre 24 i 29 ºC a la majoria de comarques, tot i que en punts del litoral sud no pujarà tant.

El pas d’un front força esquifit durant la tarda de dilluns deixarà el cel mig ennuvolat. Dimarts el temps es mantindrà sense gaires canvis, encara amb calor d’estiu a l’interior. A partir de llavors, la temperatura tendirà a baixar. A més, durant la segona meitat de la setmana hi haurà més variabilitat, amb la possibilitat de xàfecs de tarda al Pirineu.

Més continguts de