La méteo: ventades, ruixats puntuals i temperatures ja no tan primaverals

Aquest dimecres el vent de mestral bufarà amb ratxes fortes al Camp de Tarragona i a l'Ebre

Aquesta tarda la temperatura ha arribat encara fins als 23 graus a Alcanar, fins als 22 a Tortosa, fins als 21 a Amposta i fins als 20 a Reus. El vent ha mantingut la temperatura alta a les comarques del sud, però tant al Pirineu com en diverses comarques de Girona i de Barcelona aquesta tarda el termòmetre marcava valors 8 o 9 graus inferiors als d'ahir.

En general durant la segona part de la setmana aquest ambient més de final d'hivern que no pas de primavera serà el que marcarà el temps. El fred no revifarà amb força, però la sensació tan purament primaveral dels últims dies quedarà aparcada. La baixada de la temperatura es notarà més al migdia que a primera hora. A llarg termini no hi ha indicis clars de cap fredorada, però tampoc de cap nou rebrot de temperatures d'abril.

Avui augmentaran els núvols amb el pas d'un front que gairebé no farà ploure enlloc. Cel mig ennuvolat i com a molt algunes gotes al Pirineu a la tarda, tant al vessant nord de la serralada com al voltant del Ripollès. Demà també hi haurà la possibilitat d'alguns ruixats irregulars en comarques com la Selva, el Gironès, el Baix Empordà o Osona. Serà un dia més insegur, però els ruixats que apareguin seran en general poc abundants. La cota de neu baixarà fins als 1.000 metres al vessant nord del Pirineu.

Un element a tenir en compte serà el vent de mestral. Aquesta tarda entrarà amb força en moltes comarques de Tarragona i a Ponent, i demà al matí bufarà amb cops de fins a 80 o 90 km/h al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i, en menor mesura, també a l'altiplà central, a Ponent i a l'Empordà. Dijous el vent encara es deixarà sentir amb ganes en moltes d'aquestes comarques.

La segona part de la setmana seguiran passant sistemes frontals que poden enterbolir el cel en alguns moments, però les opcions de pluja seran escasses: només al vessant nord del Pirineu les pluges i nevades poc abundants hi aniran apareixent amb intermitència. A partir de diumenge podrien començar a arribar canvis més importants en el temps. Les previsions a llarg termini fan pensar en un inici del mes de març amb nevades com a mínim destacables al Pirineu occidental, i és possible que dilluns arribi a ploure, poc o molt, en més comarques.