Fortes pedregades en una tarda d'aiguats sobtats

Les tempestes més violentes han afectat les Terres de l'Ebre, la Garrotxa i l'Empordà

Una tarda més les tempestes són les protagonistes del temps. Avui els aiguats més importants han descarregat de moment a les Terres de l'Ebre, on una forta tronada acompanyada de pedra ha deixat fins a 64 l/m2 a la Sénia, 51 a Ulldecona o 48 a Roquetes, dins del Parc Natural dels Ports. La tempesta ha anat acompanyada a més a més de fortes ratxes de vent: a Ulldecona s'hi ha registrat un cop de vent de 74 km/h.

Així queien les pedres sobre el mar a la Badia dels Alfacs, el vídeo inferior correspon a Sant Carles de la Ràpita, on l'aigua s'hi ha acumulat en diversos carrers.

Les fortes tempestes també han afectat un mica més tard comarques com la Garrotxa i l'Alt Empordà, on s'hi han produït també diverses pedregades importants.

Les tempestes de tarda i vespre continuaran afectant força punts de Catalunya, especialment el Pirineu i el Prepirineu, però també altres comarques de la meitat oest. El Meteocat ha activat també un avís de situació meteorològica de perill per pluges intenses també de cara a la nit i matinada. El perill es considera alt al Camp de Tarragona, on durant la nit hi podria haver també aiguats localment forts.

Demà les tempestes continuaran apareixent, però en aquest cas els aiguats més forts caldrà esperar-los en comarques més centrals i de l'est. A la Catalunya Central i en moltes comarques interiors de Girona hi reapareixeran xàfecs forts i, en canvi, aniran de baixa a Ponent.

A qui tingui l'ull posat en el pont que s'acosta li agradarà saber que el més probable és que el temps vagi millorant a mesura que avanci el cap de setmana. Divendres encara hi haurà xàfecs sobtats, sobretot a la Catalunya Central i en comarques interiors de Girona i de Barcelona, però dissabte el dia s'entreveu força més tranquil. Les tempestes podrien reaparèixer diumenge, però l'escenari més probable és que arribem a l'Onze de Setembre amb temps assolellat i estable en general.

No hi haurà grans canvis de masses d'aire, i la temperatura variarà poc en els pròxims set dies. Dijous i divendres recularà un o dos graus en general, però de cara a l'Onze de Setembre la calor s'entreveu clarament d'estiu.