Queden dues jornades de calor intensa abans no es normalitzi la temperatura

Aquesta tarda reapareixeran els xàfecs i les tronades al nord de les comarques de Girona

Escolta aquí la previsió del temps

Aquests dies està sent notícia la calor. Sense anar més lluny, ahir es van superar els 40 ºC de màxima a diversos indrets de les comarques de Ponent. Avui encara continuarem immersos en aquesta massa d'aire molt càlid, però la temperatura màxima recularà un parell de graus. A bona part de l'interior s'arribarà a valors de 34 a 39 ºC, mentre que al litoral i al Pirineu se situarà entre els 29 i els 34 ºC. En aquest sentit, hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

A diferència dels últims dies, al llarg de la tarda reapareixeran els xàfecs al nord de les comarques de Girona, sobretot entre el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Localment podran ser forts i acumular més de 20 l/m² en només mitja hora, segons adverteix el Servei Meteorològic. Els ruixats aniran acompanyats de tempesta i fins i tot de fortes ràfegues de vent que podrien superar els 70 km/h. Fora d'aquestes zones, la jornada d'avui serà bàsicament assolellada.

El temps continuarà força tranquil en bona part del territori durant la segona meitat del cap de setmana, tot i que hi haurà alguns símptomes de canvi. Demà aniran creuant algunes bandes de núvols, sobretot durant la segona meitat del dia. A més, a la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya del nord del territori que tornaran a deixar ruixats i algunes tronades a l'interior de les comarques de Girona i, de manera més aïllada, a la resta del Pirineu.

La temperatura baixarà entre 2 i 4 ºC a la majoria de comarques. Tot i això, a la meitat sud del litoral es mantindrà sense massa canvis i, fins i tot, podria pujar lleugerament.

Entre la nit de diumenge i la matinada de dilluns creuarà un front que deixarà alguns xàfecs a punts de les comarques de Barcelona, de la Catalunya Central i del sud de Girona. De fet, el temps insegur, amb nuvolositat variable i alguns ruixats aïllats es mantindrà durant bona part de dilluns al nord-est i al vessant nord del Pirineu. Ara bé, el més destacable serà la normalització de la temperatura arreu del país.