L'arribada d'un canvi de temps aquesta nit portarà ruixats a la majoria de comarques i neu al Pirineu

El vent es reforçarà i bufarà amb intensitat al llarg de dilluns, amb cops de 70 a 90 km/h

Escolta aquí la previsió del temps

Avui el temps serà força tranquil durant una bona part del dia. Fins a mig matí hi haurà restes de núvols a les comarques de Girona que poden arribar a deixar quatre gotes. Durant les hores centrals del dia l'ambient serà més aviat assolellat. Tot i això, havent dinat tornaran a augmentar els núvols d'oest a est i arribaran alguns ruixats al Pirineu i al Prepirineu, amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.600 metres.

La temperatura continuarà sent elevada. S'espera que de nou el termòmetre s'enfili fins i tot per sobre dels 20 ºC en indrets del litoral, del prelitoral i de les Terres de l'Ebre. Però en conjunt la majoria de valors oscil·laran entre els 15 i els 20 ºC.

A partir de mitjanit arribarà el canvi de temps que hem anat anunciant aquests últims dies. Les precipitacions, que en general seran febles, aniran avançant d'oest a est i podran afectar qualsevol comarca. Al llarg del matí s'aniran fent cada vegada més disperses i, a partir de migdia, els ruixats quedaran concentrats al massís del Port i al vessant nord del Pirineu. També hi podrà haver alguna tronada, localment acompanyada de calamarsa, en llocs de les comarques de Girona.

En general s'acumularan quantitats poc importants, d'1 a 5 l/m2 al centre i al sud del país, i de 5 a 10 l/m2 a la resta. Les precipitacions més abundants afectaran el vessant sud del Pirineu occidental, amb registres que es poden acostar als 20 o 30 l/m2.

La cota de neu se situarà al voltant dels 1.400 metres d'altitud. Tot i això, a partir de la tarda anirà baixant i al vessant nord del Pirineu s'acabarà situant cap als 800 metres ja al vespre.

També serà destacable el vent. Ja de matinada el garbí bufarà amb ratxes fortes al voltant de la Serralada Transversal i al sud de la Costa Brava. A mesura que avanci el front s'imposarà el vent de ponent i mestral, que bufarà amb cops de 70 a 90 km/h a les comarques del centre i el sud del país, a les zones elevades del Pirineu i a l'extrem nord de l'Alt Empordà. En aquest sentit, hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

La temperatura no s'enfilarà tant com avui. La màxima voltarà entre 13 i 18 ºC a la majoria de comarques. Ara bé, el descens més marcat es notarà a partir de la tarda. Dimarts de bon matí caldrà abrigar-se.

Tot sembla indicar que no serà l'única pertorbació que ens afectarà la setmana entrant. Entre dimarts a la tarda i dimecres, el pas d'un front portarà una nova nevada al Pirineu, sobretot al vessant nord. Més endavant hi podria haver més tongades de ruixats.