La méteo: més sol i més estiu fins a finals de setmana

Tan sols quedaran restes d’inestabilitat aquest dijous i divendres amb alguns ruixats

Des de diumenge, totes les mirades s’han centrat bàsicament en l’episodi de pluges protagonitzat per un embossament d’aire fred que es va despenjar de la circulació general i que va acabar formant una gota freda que ha tocat de ple Catalunya i les Balears, amb la consegüent formació d’una petita borrasca mediterrània ahir dimecres. Però aquesta situació s’ha acabat i a partir d’avui el panorama serà completament diferent amb més sol i més estiu.

Aquest dijous el dia es presentarà amb un temps assolellat fins al migdia. L’embossament d’aire fred començarà a enretirar-se lentament i això farà que la inestabilitat vagi clarament a la baixa, però no farà net del tot i és per això que a partir del migdia creixeran nuvolades en sectors de muntanya del país que podran deixar ruixats al Pirineu, al Prepirineu, així com en altres punts de les comarques de Girona i de Barcelona. A més, no es descarta que al vespre pugin fins i tot arribar a sectors del prelitoral i litoral central.

Divendres, Diada de Catalunya, el panorama serà molt semblant. Encara amb restes de temps insegur, a partir del migdia el cel tornarà a guanyar nuvolositat en sectors de muntanya, com ara el Pirineu, el Prepirineu, el prelitoral i la serralada Transversal, que novament farà caure alguns ruixats sobretot entre l’eix pirinenc i la Catalunya Central. De cara al cap de setmana, el risc de pluja disminuirà considerablement tot i que encara podran formar-se nuvolades de tarda al Pirineu, sobretot dissabte.

Pel que fa a l’evolució de la temperatura, la tendència serà que vagi pujant fins a recuperar un temps més estiuenc el cap de setmana. Avui les màximes pujaran entre lleugerament i moderadament i es mouran entre els 25 i 30 graus arreu, mentre que dissabte i diumenge molts valors se situaran entre els 28 i 29 i els 33 i 34 graus, amb lleugera xafogor al litoral.

De cara a la setmana vinent s’entreveuen alguns canvis de temps. De moment arribarien a mitjans de setmana, entre dimarts i dijous, amb un descens de la temperatura per un costat i, per l’altre, un temps més insegur amb ruixats i tempestes. Sembla, doncs, que el setembre ha vingut amb la tardor sota el braç deixant el temps estiuenc en un segon pla.