Més ventades i un nevada important abans del cap de setmana

Aquesta tarda cauran també alguns xàfecs puntuals en comarques de Girona i de Barcelona

Escolta aquí la previsió del temps

El termòmetre continua instal·lat en una muntanya russa. El fet que hagi afluixat el vent ha permès que avui el dia hagi començat amb fins a 10 o 11 graus menys que ahir en algunes comarques de Girona i del Pirineu. Han reaparegut les glaçades: la temperatura ha baixat fins a -1 graus a Vic i a Girona, o fins a 0 graus a Lleida, Olot i Solsona. Matí fred i migdia que també serà un mica més fred que ahir, sobretot al Pirineu i a les comarques de Girona.

Avui el pas d'un front farà augmentar els núvols al migdia i a la tarda. Al centre del dia nevarà en molts indrets del Pirineu i a la tarda s'escaparan ruixats sobtats en comarques de Girona, de la Catalunya Central o fins i tot al Vallès i al voltant de Barcelona. El dia serà més insegur tot i que les precipitacions duraran  poca estona i seran poc abundants.

El vent tornarà a ser protagonista a última hora. Aquest vespre bufarà amb ratxes de 80 o 90 km/h al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, però també es deixarà sentir a Ponent i en moltes comarques centrals. Això farà que la sensació de fred siguin notable al final del dia.

El vent continuarà bufant fort demà. De cara a divendres caldrà estar pendents d'una situació de vent de ponent que podria provocar ratxes fortes, ja no només al sud de Catalunya sinó també en moltes comarques centrals. L'entrada del ponent provocarà un canvi clar en l'ambient. Divendres la temperatura s'enfilarà 4 o 5 graus en moltes comarques i el cap de setmana també farà menys fred que els últims dies. Dissabte i diumenge el vent no desapareixerà del tot però sí que minvarà clarament.

També centra l'atenció de la previsió el pas d'un borrasca que entre dijous a la tarda i divendres podria provocar precipitacions molt abundants al Pirineu, sobretot al sector occidental de la serralada. Les acumulacions de pluja i neu es podrien acostar als 100 l/ m2 en alguns punts del vessant nord del Pirineu, en el que s'entreveu que sigui sobretot una nevada de cotes mitjanes i altes. Demà podria nevar al fons de les valls en un primer moment, però la cota de neu tendirà a enfilar-se per sobre dels 1.500 metres a mesura que les precipitacions vagin a més. En cotes altes de la Vall d'Aran, del Pallars i d'Andorra és probable que la borrasca hi deixi més de mig metre de neu nova.

El cap de setmana serà més tranquil. Dissabte encara hi haurà intervals de núvols al Pirineu i al Prepirineu, però diumenge fins i tot farà sol. A prop de mar dissabte i diumenge els núvols seran escassos. Les nevades podrien reaparèixer dimarts amb un front que, en aquest cas, sí que és més probable que faci ploure, poc o molt, en força comarques.