Diada assolellada però encara amb el risc d'alguns ruixats

El cap de setmana la pluja anirà a la baixa amb un temps encara més estiuenc

Escolta aquí la previsió del temps

Ahir dijous encara es van notar les restes d’inestabilitat de l’embossament d’aire fred que ens ha afectat aquests dies. A la tarda els xàfecs i les tempestes van aparèixer a les comarques de la Catalunya Central, de Girona i van avançar en direcció sud-oest i van afectar el litoral i prelitoral de Barcelona i també de Tarragona, així com de manera més aïllada a punts del pla de Lleida. Avui, Diada Nacional de Catalunya, no farà net del tot, i els ruixats es resistiran a marxar.

Fins al migdia el sol serà el protagonista. Tan sols hi haurà algunes boirines en zones enclotades del prelitoral i de la Catalunya Central que a mig matí desapareixeran, així com alguns núvols al nord-est. Serà a partir del migdia quan les nuvolades tornaran a créixer en sectors muntanyencs del país i descarregaran alguns ruixats i algunes tempestes sobretot al Pirineu, al Prepirineu i a la Catalunya Central i a l’interior de Girona. Però també se’n podrien formar amb menys probabilitat a la serralada Prelitoral i fins i tot al litoral central i sud de la Costa Brava.

A partir de dissabte, però, la tendència és que la pluja vagi a la baixa. Seguirà predominant el cel serè i el temps assolellat tant dissabte com diumenge. Així i tot, es formaran núvols a les zones de muntanya, on podran deixar alguns ruixats de tarda aquest dissabte al sector central i oriental del Pirineu i del Prepirineu, entre les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i el nord d’Osona i del Berguedà. Diumenge, però, els núvols seran més anecdòtics i menys extensos i el risc de pluja serà nul.

Pel que fa a la temperatura, ahir les màximes van arribar a pujar entre dos i sis graus de manera generalitzada. Per avui es preveu que encara puguin pujar una mica més, entorn d’un o dos graus. En aquest sentit, els termòmetres enregistraran uns valors entre els 27 i els 32 graus. I encara seguiran pujant una mica més de cara al cap de setmana. Després d’un inici de setmana amb ambient de tardor, l’acabarem amb un temps estiuenc. Farà lleugera xafogor a la costa i la temperatura pujarà fins als 29 i 34 graus.

Aquest ambient d’estiu encara durarà els primers dies de la setmana vinent. Ara bé, a mitjans de setmana, els models insisteixen en un nou canvi de temps força important. Entre dimarts i dimecres ja es començaran a intuir els primers indicis del canvi de temps amb més inestabilitat i ruixats. Però serà a partir de dijous quan la pluja serà més destacada arreu amb un nou descens marcat de la temperatura. I, com ha passat aquesta setmana, de cop tornarem a la tardor.