La méteo: cap de setmana poc hivernal a l'espera d'una entrada d'aire fred

Aquest divendres augmentaran els núvols a l'est i la temperatura recularà una mica

Aquest dijous la temperatura s'ha tornat a enfilar fins als 20 graus en algunes comarques, el termòmetre ha pujat fins a 8 graus respecte ahir a Olot, o 7 a l'Aeroport de Girona. D'entre les màximes més altes d'avui en destaquen (en ºC):

  • Benissanet, 21
  • L'Ametlla del Mar, 21
  • Tortosa, 20
  • Santa Coloma de Farners, 20
  • Parets del Vallès, 20
  • Barcelona, 18
  • Olot, 18
  • Lleida, 18
  • Tarragona, 17

Demà tornarà a augmentar la nuvolositat en moltes comarques de Girona i de Barcelona, on el cel serà variable o fins i tot tapat en alguns moments. Això farà que la temperatura reculi una mica a la costa i que l'últim dia de la setmana lectiva no sigui tan primaveral com avui. El cap de setmana estarà marcat per una entrada d'aire més càlid en moltes capes de l'atmosfera, però és possible que això no s'acabi de notar clarament en els termòmetres, sobretot a prop de la costa on el migdia d'avui serà segurament el més càlid del que queda de setmana. De fred no en farà, però la temperatura al migdia podria quedar un mica més frenada que en els dos caps de setmana anteriors. Diumenge serà un dia més càlid que dissabte, i dilluns la temperatura tocarà sostre, amb màximes per sobre dels 20 graus en força comarques.

El cap de setmana hi haurà més sol que núvols en general. Dissabte hi haurà algunes estones cel variable a la costa, sobretot al voltant de l'Empordà. Diumenge el pas d'un front enterbolirà el cel en moltes comarques però no l'arribarà a tapar. Entre dilluns i dimarts reapareixeran algunes nevades al Pirineu Occidental i podrien escapar-se xàfecs puntuals en diverses comarques de Girona, però no hi ha en perspectiva cap tongada destacable de precipitacions.

La setmana que ve tindrem una entrada d'aire força més fred que farà tornar l'ambient clarament d'hivern. A partir de dimarts el termòmetre baixarà més de 5 graus, i a diferència del que ha passat aquests últims dies, aquesta vegada sembla que el fred sí que tindrà temps d'instal·lar-se, provocar que tornin les glaçades i fer que durant bona part de la setmana que ve el fred clarament d'hivern torni a ser el protagonista.