Els xàfecs i les tronades donen el tret de sortida a l'episodi de pluges

Les precipitacions més extenses i continuades arribaran de cara a dimarts

Escolta aquí la previsió del temps
Durant les últimes hores els ruixats i les tempestes han afectat moltes comarques, si bé no a tot arreu ni de la mateixa manera. En punts del Pirineu i del Prepirineu occidental ni tan sols hi ha arribat a ploure. Des que va començar l'episodi ahir i fins a dos quarts de nou d'aquest matí ja s'han recollit:
  • 40 l/m2 a l'Ametlla de Mar
  • 32 l/m2 a Gandesa
  • 27 l/m2 a Amposta
  • 27 l/m2 a Mont-roig del Camp
  • 26 l/m2 a Torroella de Montgrí
  • 22 l/m2 a Torredembarra
  • 21 l/m2 a Malgrat de Mar
Avui serà una jornada amb força núvols, tot i que hi haurà algunes ullades de sol, sobretot a les comarques interiors i del Pirineu més occidental. Ara bé, durant tot el dia s'esperen xàfecs dispersos que podran afectar qualsevol comarca.

Les temperatures màximes quedaran entre 2 i 5 graus més baixes que les d'ahir. Hi haurà pocs registres per sobre dels 20 ºC, principalment al pla de Lleida i en algunes valls del Prepirineu occidental.

Demà es mantindrà una situació semblant, amb ruixats de distribució irregular, localment acompanyats d'alguna tronada. Al matí, la probabilitat de pluja serà més alta cap a les Terres de l'Ebre, mentre que durant la tarda ho serà al Pirineu, al Prepirineu i al litoral i prelitoral central.

La segona fase d'aquest episodi, que portarà pluges més extenses i continuades, començarà durant la nit de dilluns a dimarts. De fet, dimarts serà el dia més fresc de la setmana. El cel es mantindrà ben ennuvolat i les pluges, entre febles i moderades, podran arribar arreu. Les menys importants afectaran les comarques de Lleida, mentre que les més abundants cauran a l'interior de les comarques de Girona.

Dimecres el temps començarà a millorar, però ho farà a poc a poc. Encara hi haurà alguns ruixats, sobretot cap al nord i l'est del país, alhora que s'obriran les primeres clarianes. Fins llavors, al litoral, al prelitoral i al nord-est del territori s'hauran registrat acumulacions totals de 50 a 100 l/m2, i en alguns punts de l'interior de les comarques de Girona es podrien acostar als 150 l/m2.