Temps variable, amb més núvols i alguns ruixats

A mitjans de la setmana vinent la temperatura baixarà notablement

Escolteu aquí la previsió del temps

Aquesta matinada ha sigut més freda que l'anterior. De ben segur que si heu obert les finestres per ventilar la casa o el pis, ho deveu haver notat. Les glaçades, tot i que febles, han reaparegut en diversos punts de la Catalunya Central. Alguns dels valors de temperatura mínima més destacables d'avui han sigut:

  • -4 ºC a Das
  • -2 ºC al Pont de Suert
  • -1 ºC a Seròs i a Artés
  • 0 ºC a Òdena i a Vic
  • 1 ºC a l'Espluga de Francolí
  • 3 ºC a la Bisbal d'Empordà i a Benissanet
  • 5 ºC a Malgrat de Mar
  • 7 ºC a Torredembarra i a Cabrils
  • 10 ºC a l'Illa de Buda i a Barcelona

Aquest matí de núvols n'hi haurà ben pocs a la majoria de comarques, tret de la Costa Brava. A mesura que avanci el dia n'aniran arribant pel Litoral que, de mica en mica, s'endinsaran cap a l'interior. Durant la tarda creixeran algunes nuvolades al Pirineu i al Prepirineu que poden arribar a deixar quatre gotes o algun ruixat aïllat i de curta durada.

Demà en conjunt la nuvolositat serà més abundant que no pas avui. S'espera un diumenge amb més núvols que no pas clarianes a bona part del Litoral i del Prelitoral, fins i tot amb alguns ruixats dispersos a partir de mig matí. En canvi, com més a l'interior hi haurà més ullades de sol. Ara bé, altra vegada a partir del migdia creixeran nuvolades en zones de muntanya que deixaran alguns ruixats, més probables al Pirineu, al Prepirineu i sense descartar-los a la resta.

Al llarg del cap de setmana la temperatura màxima serà semblant a la d'ahir o una mica més baixa. En general se situarà entre els 15 i els 20 ºC, tot i que en algunes valls del Pirineu, a l'Altiplà Central i en punts de la franja costanera quedarà una mica més curta, sobretot de cara a demà.

Dilluns el temps es mantindrà insegur, amb força núvols al conjunt del territori i algunes precipitacions, que seran més continuades als dos extrems del Litoral i el Prelitoral. A més, el vent de llevant guanyarà intensitat i bufarà amb cops de 40 a 50 km/h a la costa.

Dimarts el temps tendirà a millorar, però entre dimecres i dijous des de Centreeuropa podria arribar una massa d'aire fred que faria baixar força la temperatura. A més, tot sembla indicar que podria augmentar la inestabilitat i hi podria haver ruixats, amb una cota de neu que fàcilment se situaria per sota dels 1.000 metres.