La calor anirà de baixa

Aquesta tarda els xàfecs afectaran diverses comarques, sobretot de l'est del país

Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta matinada la temperatura mínima ha estat força més alta que ahir al conjunt del territori, especialment a les comarques de la meitat est. La presència d'intervals de núvols baixos i el vent de tramuntana que ha bufat reescalfat a l'Empordà ha afavorit que el termòmetre no hagi pogut baixar. Destaquen els registres següents:

 • 27 ºC a Barcelona (el Raval)
 • 27 ºC a Badalona
 • 25 ºC a Verges
 • 25 ºC a Roses
 • 25 ºC a Torredembarra
 • 24 ºC al Pantà de Riba-roja
 • 24 ºC a Granollers
 • 23 ºC a Terrassa
 • 23 ºC a Amposta
 • 21 ºC a Lleida
 • 20 ºC a Vic

Malgrat aquesta nit de mal dormir a molts indrets del territori, avui es notarà un descens de la temperatura màxima, especialment a l'interior. De mica en mica està arribant una massa d'aire que portarà una normalització de la temperatura de cara als pròxims dies. Així doncs, avui la màxima pujarà fins als 31 a 36 ºC al pla de Bages, a Ponent i a la vall de l'Ebre i fins als 27 a 32 ºC a la resta, tot i que a la Vall d'Aran el termòmetre quedarà més frenat.

Amb tot, avui serà una jornada amb nuvolositat variable al nord, l'est i a la resta del litoral i prelitoral, amb nuvolades més gruixudes en aquests sectors durant la segona meitat del dia. Entre mig matí i l'hora de dinar hi haurà alguns ruixats entre el sud de la Costa Central i el nord de la Costa Daurada, mentre que a la tarda els xàfecs afectaran l'interior de les comarques de Girona, de l'est de Barcelona i de la Catalunya Central i el massís del Port. Localment seran fortes i aniran acompanyades de tempesta, tal com adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya. En canvi, a Ponent lluirà el sol durant bona part del dia.

A més, la tramuntana bufarà amb cops forts a bona part de l'Alt Empordà i a punts del Baix Empordà tant avui com demà. Això farà que hi hagi onades de més de mig metre d'alçada al nord de la Costa Brava.

La pròxima nit i matinada el cel s'asserenarà a bona part del territori i la temperatura baixarà. L'ambient serà menys xafogós, en general. Demà al matí hi haurà alguns núvols a la costa i al prelitoral central i al vessant nord del Pirineu. A la resta, de núvols gairebé no n'hi haurà. Tot i això, tornaran a créixer nuvolades a partir de migdia que deixaran alguns ruixats cap a l'interior de les comarques de Girona. Seran menys intensos i més localitzats que no pas els d'avui. Al vespre, els xàfecs aïllats també afectaran punts del litoral i prelitoral central, on es mantindran fins a les primeres hores del matí de dilluns.

Demà, la calor afluixarà una mica més. Els valors més alts fregaran els 35 ºC de manera puntual, i a bona part del litoral i del Pirineu ja no s'arribarà als 30 ºC. De fet, la setmana entrant la calor serà molt moderada, malgrat un repunt transitori entre dimarts i dimecres. Fins i tot, alguns mapes insinuen un descens més marcat d'aquí a una setmana.