L'ambient serà suau durant els migdies del cap de setmana

Avui i demà ja hi haurà alguns ruixats al Pirineu, a l'espera del canvi de temps de dilluns

Escolta aquí la previsió del temps

L'última matinada de febrer ha sigut, de nou, poc freda al conjunt del territori. Les glaçades han quedat restringides a les cotes altes del Pirineu i en alguna vall de la zona, com per exemple al Pont de Suert, on el termòmetre ha baixat fins als -0,3 ºC.

Amb el pas de les hores els núvols que de matinada han deixat el cel molt ennuvolat en una bona part del Principat aniran marxant. De fet, el migdia serà força assolellat a la majoria de comarques, tot i el pas de bandes de núvols prims. Al llarg de la tarda els núvols augmentaran al Pirineu, on fins i tot hi haurà algunes precipitacions febles i disperses. La cota de neu s'acostarà als 1.700 metres.

Tot i que aquesta pròxima matinada hi haurà força núvols a tot arreu, a partir de mig matí l'ambient serà assolellat, sobretot al centre i al sud del país. Només hi haurà alguns intervals de núvols a les comarques de Girona i al Pirineu fins a migdia, que podran arribar a deixar algun ruixat. De nou, durant la tarda augmentarà la nuvolositat per l'oest i reapareixeran les precipitacions al Pirineu i al Prepirineu occidental, amb neu per sobre dels 1.600 metres.

El vent de l'oest i del sud-oest es reforçarà durant la segona meitat del dia i bufarà amb cops de més de 40 o 50 km/h al litoral central, al sud de la Costa Brava i en zones elevades de l'interior.

Tant avui com demà l'ambient serà molt agradable pels volts del migdia i fins a mitja tarda. La temperatura s'enfilarà per sobre dels 15 ºC a gairebé tot arreu, i se superaran els 20 ºC en punts del litoral, del prelitoral, de les Terres de l'Ebre i del Pla de Lleida. Ara bé, els valors més elevats es registraran avui.

Dilluns a la matinada arribarà un canvi de temps que es farà notar, en major o menor mesura, a tot arreu. Les pluges aniran avançant d'oest a est i afectaran qualsevol comarca. Al llarg del matí les precipitacions s'aniran fent més intermitents. Durant la tarda encara hi haurà alguns ruixats dispersos, tot i que les clarianes aniran guanyant terreny. Tot plegat, amb neu per sobre dels 1.400 metres, tot i que al final del dia la cota de neu baixarà per sota dels 1.000 metres al vessant nord del Pirineu. En general s'acumularan quantitats inferiors als 10 l/m2. Quan s'acabi el dia es notarà un clar descens de la temperatura i la tramuntana i el mestral es reforçaran als dos extrems del país.