Dissabte de més núvols i alguns ruixats de curta durada

La tongada de xàfecs i tronades més extensa i abundant arribarà demà

Escolta aquí la previsió del temps

De matinada el cel ha quedat força ennuvolat a tot arreu i ja de bon matí han començat a descarregar alguns xàfecs curts que s'anaven desplaçant ràpidament de sud cap a nord. Fins a les vuit del matí s'han acumulat quantitats minses de pluja, de fins a 1 l/m² a Seròs i a Massoteres, i 0,5 l/m² a Guissona.

S'espera que al llarg de la jornada es vagin repetint aquestes gotellades o xàfecs de curta durada, que a més podran anar acompanyats de tempesta i de fang. Tot i això, en general, aquest dissabte serà un dia en el qual s'aniran alternant les estones de cel ennuvolat i els moments de ressol.

Precisament les poques estones de sol faran que la temperatura màxima no sigui tan alta com ahir. S'arribarà a valors de 18 a 23 ºC a les valls del Pirineu i a l'Altiplà Central i de 20 a 25 ºC a la resta del territori, si bé al pla de Lleida es podria arribar als 26 o 27 ºC a tot estirar.

La part més activa del canvi de temps arribarà demà. Durant les primeres hores del dia apareixeran ruixats pel litoral i, al llarg del matí, hi haurà xàfecs localment forts que podran anar acompanyats de tempesta i de calamarsa a punts del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre i de Ponent. En aquest sentit, hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

A mesura que passin les hores, sobretot de cara a la tarda, les tronades més intenses s'aniran desplaçant cap al nord i l'est. A partir del vespre les precipitacions aniran minvant pel sud i l'oest del país.

L'ambient serà clarament menys càlid que aquests últims dies. Costarà trobar valors per sobre dels 20 ºC i, en la majoria dels casos, el termòmetre oscil·larà entre els 14 i els 19 ºC durant el centre de la jornada.

Dilluns, tot i que les clarianes guanyaran terreny, no s'acabarà de fer net del tot. Encara hi haurà alguns ruixats al Pirineu, al Prepirineu i a les comarques de Girona. El temps insegur i canviant, típic d'aquesta època de l'any, es mantindrà durant bona part de la setmana entrant.