El temps estiuenc tornarà a guanyar protagonisme

Al Pirineu i a l'interior de Girona encara es mantindrà la probabilitat de xàfecs de tarda

Escolta aquí la previsió del temps

Després de la tongada de ruixats i tempestes d'ahir, avui el canvi serà radical cap a un ambient més assolellat. Malgrat tot, aquesta nit les temperatures han sigut força suaus a les comarques gironines i a gran part del litoral i prelitoral per la nuvolositat, que encara no ha desaparegut del tot, cosa que ha tornat a fer que el termòmetre no hagi baixat dels 20 ºC en molts indrets costaners. Al llarg d’aquesta nit s’han reproduït alguns ruixats de nou, però han deixat quantitats de precipitació inapreciables al litoral sud de la costa central.

Al llarg del dia la inestabilitat encara no farà net al nord-est del país. Al matí predominarà el sol a tot el país, però al llarg de la tarda aquesta probabilitat de ruixats s’incrementarà a l’interior de les comarques de Barcelona i Girona i al Pirineu, mentre que ja disminuirà a la costa, on hi farà més sol.

 

A les comarques de Tarragona i Lleida, l’ambient assolellat predominarà durant tota la jornada. Amb tot, farà que les temperatures recuperin el que vam perdre durant la jornada d’ahir i es podran tornar a superar els 30 ºC amb facilitat cap a l’interior i especialment al pla de Lleida i la vall de l’Ebre.

 

Dijous l’ascens de temperatura serà més contundent. A l’interior del país ja es podran superar lleugerament els 35 ºC, i fins i tot al prelitoral se superaran amb facilitat els 30 ºC. A la costa les marinades s’encarregaran de mantenir el termòmetre a ratlla un dia més, però la humitat serà elevada i farà que la sensació de xafogor sigui acusada. Durant les tardes, la inestabilitat tornarà a ser present a partir de dijous a les serralades interiors i al Pirineu. El cap de setmana anirà a més. Tot plegat amb un ambient de ple estiu.

Més continguts de