Méteo especial: calor i treva de xàfecs per encetar el cap de setmana

El cap de setmana començarà sense pluja però a partir de diumenge reapareixeran alguns ruixats sobtats

Les tempestes i ruixats tornen a ser protagonistes en moltes comarques aquest migdia, especialment al voltant de Barcelona i en àmbits com el Vallès i el Maresme. Aiguats curts però intensos que fins a dos quarts de dues havien arribat a deixar 51 l/m2 a Sant Andreu de Llavaneres com a quantitat més elevada de la que tinguem constància. Altres pluges abundants d'avui són (en l/m2):

 • Corbera de Llobregat, 29
 • Sant Vicenç de Montalt, 27
 • Vilassa de Mar, 26
 • Mollet del Vallès, 24
 • Barcelona (Zona Universitària), 23
 • Parets del Vallès, 22
 • Cardedeu, 20
 • Cabrils, 19
 • Premià de Mar, 17
 • Sitges, 15
 • Mataró, 10

Avui els ruixats aniran a menys, però el paraigua encara farà falta en moltes comarques de Girona, en punts de la Catalunya Central, i en àmbits com el Maresme i el Vallès. Seran ruixats irregulars que sobretot apareixeran a partir de mig matí i que tornaran a anar acompanyats de tempesta. Al migdia i a primera hora de la tarda els xàfecs més forts descarregaran probablement en àmbits com el Vallès, el Bages, el Moianès, Osona i el Berguedà.

El cap de setmana començarà amb un temps molt més tranquil. Demà hi haurà força estones de cel enterbolit, però ja gairebé no plourà enlloc. Només en punts del Pirineu Occidental s'hi podrien escapar algunes gotes a la tarda.

Dissabte tampoc serà un dia net de núvols, però sí un dia amb més sol que núvols. A partir del vespre tornaran a aparèixer alguns ruixats per l'oest, i al vespre les pluges podrien ser fins i tot destacables en àmbits com el Pallars i la Ribagorça.

Diumenge els núvols tornaran a ser abundants en molts moments del dia. En general no serà un dia de pluja, però en algun moment del dia poden caure gotes en força comarques, sobretot durant el matí. Les pluges més destacables descarregaran a l'oest, sobretot al Pirineu i Prepirineu, però també en algunes comarques de Ponent. El més probable amb els mapes d'avui és que aquestes pluges més abundants arribin a la tarda.

La temperatura pujarà els dies vinents. Avui ja farà més calor a Ponent i al sud, i per tant el canvi entre avui i els dies vinents es notarà especialment a les comarques de Girona i a la Catalunya Central. Durant el cap de setmana la temperatura màxima superarà amb facilitat els 25º a l'interior i al prelitoral, però no farà calor forta. La setmana que ve començarà amb una nova entrada d'aire fresc, de manera que entre dimarts i dimecres la temperatura es tornarà a assemblar molt a la dels últims dies.

La setmana que ve començarà amb més ruixats sobtats de tarda. Encara temps típic de maig, especialment al Pirineu, a la Catalunya Central i en moltes comarques de Girona i de Barcelona.

Més continguts de