La méteo en 1 minut: menys ruixats com més s'acosti el cap de setmana

Aquesta tarda les tempestes tornaran a ser localment fortes en diverses comarques

Escolta aquí la previsió del temps

Els ruixats i tronades han tornat a descarregar aquesta tarda en força comarques i de manera molt dispersa. On n'hi ha hagut més ha sigut a la costa i al prelitoral centrals, però també a la Franja han aparegut algunes tronades localment fortes. Entre els xàfecs més abundants d'avui fins a les 7 de la tarda, destaquem (en l/m2):

  • Sant Andreu de Llavaneres, 13
  • Sant Boi de Llobregat, 10
  • El Prat de Llobregat, 10
  • La Granada, 7
  • Sant Celoni, 6
  • Badalona, 6
  • Barcelona, 3

Amb el pas dels dies el temps serà cada cop més tranquil. Demà encara creixeran nuvolades, però els ruixats ja només afectaran puntualment alguns punts del Montseny, les Guilleries o el Collsacabra. El cap de setmana no serà totalment de sol, però gairebé no plourà enlloc. El pas de diversos fronts farà que hi hagi probablement moltes estones de cel mig ennuvolat i temperatures encara per sota del que tocaria per a l'època, sobretot a prop de mar.

Aquest vespre tornarà a nevar al vessant nord del Pirineu amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.200 metres. Demà a la tarda i vespre ho farà amb més ganes, un altre cop, però sobretot al vessant nord de la serralada. La cota de neu s'enfilarà fins als 1.500 metres.

Els pròxims dies no hi haurà grans canvis de masses d'aire. Al migdia la temperatura serà més alta en comarques interiors i del Pirineu, però, en canvi, a prop de mar encara durant el cap de setmana l'ambient serà similar o fins i tot una mica més fred que el dels últims dies. És possible que en general la Setmana Santa sigui una mica més càlida que les últimes jornades, però res no fa pensar en canvis dràstics.

Tot el que sabem per ara del temps de Setmana Santa és que al voltant de dimarts s'intueix la possibilitat d'un altre canvi de temps que reactivi els ruixats al Pirineu i al Prepirineu, i pot ser fins i tot que plogui de manera més general. Encara és aviat per precisar-ho.