Arriba la primera nevada de la temporada als Alps

Al llarg de les últimes hores s'han acumulat més de 30 cm a les cotes més elevades de la serralada

El front que ens va creuar divendres i que va obrir la porta a una baixada de la temperatura ha arribat als Alps aquesta nit. Les precipitacions s'han ajuntat amb la massa d'aire més freda que arribava darrere del front i això ha fet reaparèixer la neu a bona part de la serralada.

En funció de la zona, la cota de neu s'ha situat entre els 1.500 i 2.000 metres. Per tant, algunes poblacions, i sobretot les cotes mitjanes de les pistes d'esquí, s'han tenyit de blanc.

El gruix de neu que s'ha acumulat a zones elevades ha sigut destacable. S'han arribat a mesurar gruixos de 10 a 25 cm a bona part de la serralada i en alguns punts s'han arribat a superar els 30 cm de neu nova.

Però localment la cota de neu s'ha desplomat. En algunes valls d'Àustria ha arribat a baixar fins als 900 metres. Això sí, en aquests casos el paisatge tan sols ha quedat enfarinat.

A banda de la neu, també ha sigut notícia el fred. Aquesta matinada hi ha hagut temperatures per sota dels -5 ºC en zones de més de 2.500 metres d'altitud i ha arribat a glaçar a cotes més baixes.

No és estrany que a ple estiu es produeixin algunes nevades testimonials a les zones més elevades dels Alps o fins i tot del Pirineu. Tot i això, aquesta nevada ha sigut força destacable tant pel gruix de neu acumulat com pel fet que hagi arribat a algunes fondalades.

Més continguts de