Un superbòlid va sorprendre al cel ahir al vespre

L'enorme rastre de foc que va deixar va ser visible des de molts punts de la costa

Ahir cap a dos quarts d'onze de la nit el 112 rebia la primera trucada de l'albirament d'un bòlid a Caldes d'Estrac. Posteriorment es van rebre u n total de 55 trucades de diversos municipis (des de Cadaqués fins a l'Ametlla de Mar, passant per Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona i Sant Antoni de Calonge) d'aquest rastre lluminosa al cel.

En un primer moment, es va pensar que es podia tractar d'un meteorit o una estrella fugaç. Tot i això, els experts han afirmat aquest matí  que es tracta d'un superbòlid, un cos format per matèria còsmica que, per la seva mida, es pot observar a ull nu i travessa l'atmosfera a gran velocitat. El rastre persistent que va deixar al cel durant uns segons va ser fotografiat per diversos aficionats i va tenir una lluminositat semblant a la d'un llamp. Es creu que aquest superbòlid està associat a la pluja d'estels dels Perseids d'enguany.

Malgrat que on s'ha vist més bé és la Costa Brava, també s'ha pogut observar des d'altres punts del Mediterrani com el País Valencià, Mallorca, Còrsega o Sardenya.