Meteo 20/09/2013

La tardor començarà amb temperatures molt estiuenques

Aquest diumenge entrarem oficialment a la nova estació després d'un cap de setmana de migdies càlids que tindran continuïtat la setmana que ve

Miquel Bernis
1 min
Vespre rogenc ahir a Sant Quintí de Mediona // Xavi Navas

BarcelonaAquest matí cal abrigar-se una mica més que ahir, sobretot a les comarques interiors, on el termòmetre ha tornat a rondar els 10 graus a primera hora (Lleida 10, Cervera 10, Solsona 8). Els núvols se centren al nord del Pirineu i al nord de les Illes, on fins i tot s'hi aniran escapant xàfecs puntuals fins a mig matí. Avui encara serà un dia de tramuntana al nord, però, en canvi, el mestral perdrà força al sud. En general aquest divendres predominarà el sol, tot i que a la tarda arribaran núvols prims que enterboliran el cel a estones. Les temperatures seran similars o, en tot cas, una mica més baixes que ahir.

Aquest diumenge a tres quarts d'onze de la nit entrarem oficialment a la tardor, però, com sol passar, el canvi astronòmic no es traslladarà automàticament al temps. De fet, l'entrada de la tardor coincidirà amb alguns dels dies més càlids que haurem tingut aquest mes de setembre. Aquest cap de setmana les temperatures tendiran a pujar dos o tres graus, tant de dia com de nit, i el sol predominarà a tot arreu, només amb algunes boires matinals o núvols baixos puntuals que puguin formar-se, sobretot a l'est.

La setmana que ve estarà encara marcada per l'anticicló i les temperatures s'aniran contrastant cada cop més entre el dia i la nit: els matins continuaran sent frescos, però al migdia farà més calor. És bastant probable que no hi hagi canvis significatius en el temps com a mínim fins a final de mes.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats