Les tempestes de tarda no impediran que aquest diumenge faci més calor

Als indrets més càlids es tornaran a fregar els 35ºC i les tempestes no arribaran fins al vespre

Després d'un dissabte tempestuós al Pirineu, on finalment es van arribar a superar els 60 litres/m2 en alguns indrets del Pallars Sobirà, com és el cas de la Vall d'Àssua, a Altron, aquest diumenge ens hem llevat amb temperatures mínimes entre 2 i 4ºC més altes que ahir.

Al llarg del matí i fins al migdia s'espera una jornada assolellada en general a gran part del país i, com a molt, alguns núvols podrien afectar diversos trams de la Costa Daurada, on no es descarta que deixin algun ruixat cap a aquest sector. Les temperatures seguiran en augment i als punts més càlids del país es tornaran a assolir els 35ºC.

Durant la tarda i el vespre es mantindrà l'ambient assolellat i estable a la meitat est del país. En canvi, a la meitat oest i al Pirineu esperem de nou tempestes que aniran viatjant d'oest a est. Algunes d'elles podran ser fortes, acompanyades de calamarsa o pedra i, especialment cap al Pirineu més occidental, podrien acumular quantitats destacables de precipitació.

La nit dels perseids...

Sembla que a primeres hores de la nit la meteorologia no respectarà gaire aquest esdeveniment astronòmic. Esperem força nuvolositat arreu del país fins ben entrada la matinada, a causa de les tempestes que afectaran la meitat oest de Catalunya durant la tarda i el vespre. A partir de la 01/02h, sembla que el cel podria anar quedant serè d'oest a est i permetre una millor visibilitat del cel.

La setmana que ve...

Dilluns vindrà marcat per l'acostament d'una nova bossa freda de l'Atlàntic, que altre cop ens farà parlar de tempestes, sobretot durant la tarda i el vespre a comarques de Barcelona i Girona. Algunes d'elles podran ser fortes i durant la nit de dilluns a dimarts podrien afectar fins i tot trams del nord de la Costa Daurada.

De cara a dimarts, encara podrien quedar alguns ruixats residuals a primeríssima hora, però la tendència és que tinguem una jornada molt més assolellada i estable. Tot i això, el descens del termòmetre serà acusat altra vegada. 

Més continguts de