Societat 13/08/2011

Els xàfecs de tarda no espatllaran un molt bon cap de setmana

El sol i la calor encara guanyaran una mica més de protagonisme els dos propers dies i els ruixats de tarda no s'escaparan de l'àmbit pirinenc.

Marc Candela
1 min

BarcelonaEls xàfecs d'aquesta tarda han regat força comarques de l'extrem sud del país, del Pla de Lleida i del Pirineu occidental. En general han estat ruixats de poca estona i no especialment intensos però en punts de la Cerdanya, les Garrigues o el Pallars les tempestes fins i tot han anat acompanyades de calamarsa. De fet, a hores d'ara ja s'acumulen 36 litres a Arcalís, al Principat d'Andorra, o 21 a Rialp.

En tot cas, a molts indrets la d'avui serà l'única estona de paraigua de tot aquest cap de setmana llarg. On sí que, tant demà com dilluns, es poden repetir els ruixats de tarda serà al Pirineu. De totes maneres, seran sempre xàfecs de poca estona i també a l'extrem nord del país els dos propers dies seran de bon aprofitar.

A la resta de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, en canvi, diumenge i dilluns els passaran amb molt més sol que no pas núvols i amb temperatures que s'enfilaran tant o més que les d'avui: les màximes es tornaran a moure entre els 30 i 35 graus a l'interior i, tot i que els termòmetres quedaran força més frenats prop de la costa, la xafogor serà altre cop molt evident a la façana litoral.

A partir de dimarts tampoc s'esperen grans complicacions i només dijous es podria haver d'obrir el paraigua a estones fora de l'àmbit pirinenc. Coincidint amb aquesta tongada de ruixats la calor afluixaria una mica però seria un miratge: el proper cap de setmana tornaríem a suar de valent.

Trobareu la previsió a 6 dies vista per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats