Societat 18/08/2011

El Servei Meteorològic de Catalunya avisa d'una onada de calor per al cap de setmana

Temperatures molt altes sobretot a les terres de Ponent i del Pirineu Occidental, on es pot arribar als 39 graus

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaA partir de demà divendres i durant tot el cap de setmana, a Catalunya ens abraça una glopada d'aire càlid provinent del sud de la Península que ens portarà temperatures molt altes i un ambient molt càlid. Per això el SMC (Servei Meteorològic de Catalunya) ha emès un avís de calor per risc baix que estarà vigent per demà divendres i que es pot allargar tot el cap de setmana. En aquest avís s'adverteix de risc de calor i de temperatures molt altes que poden superar el llindar dels 35 graus arribant puntualment en alguns punts als 38 o 39 graus a algunes comarques de Ponent i del Pirineu Occidental com el Segrià, l'Urgell, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla d'Urgell i la Segarra.

A la resta de comarques la calor i les temperatures també seran especialment altes amb valors que poden superar els 35 graus a molts punts de l'interior, mentre que en punts de la franja costanera les màximes seran molt elevades i sobretot, la sensació de xafogor es preveu que sigui molt marcada durant tot el cap de setmana.

Per aquest motiu, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat demana a la població que prengui les mesures adients d'autoprotecció i eviti situacions i activitats de risc en les hores de màxima insolació al llarg dels propers dies en que les temperatures seran especialment elevades.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui a www.ara.cat/meteo.



stats